Industria serviciilor pentru afaceri din Romania va depasi 1,5 miliarde de euro in 2014, ca urmare a cresterii accelerate inregistrate pe parcursul ultimilor ani, potrivit Asociatiei Liderilor din Domeniul Serviciilor pentru Afaceri (ABSL).

Domeniile business process outsourcing si IT Outsourcing reprezinta aproape jumatate din industrie, iar restul este atribuit segmentului shared services, in timp ce 20 dintre cei mai importanti jucatori din domeniu genereaza pana la 25% din cifra de afaceri totala a pietei. Sectorul serviciilor pentru afaceri este extrem de competitiv si reprezinta una dintre industriile cu cele mai rapide cresteri din Romania, avand o contributie importanta la exporturile din Romania si un impact puternic pe piata locala a muncii.

Capitalul strain a fost, si este in continuare, sursa principala de investitii in industria serviciilor pentru afaceri din Romania. Principalii investitori straini sunt companii din tari din Europa Occidentala, precum Franta, Germania, Italia, Olanda, Marea Britanie, Irlanda sau Statele Unite. Pe langa acestea, companii din Brazilia si din Bulgaria si-au inceput, de asemenea, operatiunile pe plan local. De la lansarea sa, Asociatia Liderilor din Domeniul Serviciilor pentru Afaceri din Romania a sprijinit investitorii straini interesati sa interactioneze cu companiile care desfasoara activitati in sectorul serviciilor pentru afaceri din Romania, evaluand oportunitati de investitii si de lansare a activitatilor, si s-a concentrat in stabilirea unor colaborari stranse si parteneriate strategice cu jucatori si sustinatori cheie din industrie, din perspectiva ABSL, asigurand astfel continuarea dezvoltarii pietei.

Sectorul de servicii, un angajator important in Romania

Sectorul de servicii pentru afaceri este un angajator important in Romania. In total, peste 60.000 de profesionisti sunt angajati in aceasta industrie, dintre care 25% in companii membre ABSL. “Estimam o evolutie importanta in urmatorii ani, de pana la 30% pentru principalii jucatori, datorita unor cresteri semnificative ale cererii de servicii pentru afaceri livrate din Romania”, a spus Alexander Weigl.

Industria locala ofera o gama larga de servicii clientilor din Europa, America de Nord si Romania, acoperind si America de Sud, Africa, CEE, Asia Pacific, precum si Orientul Mijlociu.

Retail jobs

Asociatia Liderilor din Domeniul Serviciilor pentru Afaceri din Romania este cea mai mare organizatie care reprezinta sectorul de servicii pentru afaceri din Romania si care reuneste cele mai mari companii de profil din domeniile Shared Services Center (SSC), Business Process Outsourcing (BPO), Outsourcing IT (ITO) si Cercetare si Dezvoltare (R&D). ABSL Romania are ca scop dezvoltarea si transformarea industriei serviciilor pentru afaceri si transformarea acesteia intr-o parte integranta a cresterii economice din Romania prin intermediul colaborarii cu industria si prin implicarea autoritatilor si grupurilor interesate.

ABSL reuneste 24 dintre cele mai mari organizatii de profil regionale si internationale din sectorul de servicii de afaceri: Companiile membre ABSL sunt Genpact, GRS, HP, Luxoft, Microsoft, Office Depot, PricewaterhouseCoopers, Stefanini, TELUS International, Wipro, WNS, Accenture, APT, Process Solutions, Societe Generale European Business Services, UCMS Group, iar partenerii strategici ai asociatiei sunt ACCA, Fine Law, I.Future, Jones Lang LaSalle, KPMG, McCann PR, Mikomax si Skanska.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri