Apple va incepe luna viitoare sa comercializeze noile telefoane iPhone 6 si Iphone 6 Plus in China, dupa ce a acceptat sa imbunatateasca securitatea si confidentialitatea datelor.

Aparatele vor intra la vanzare in China pe 17 octombrie, a anuntat compania, dupa ce Ministerul Industriei si Tehnologiei Informatiei din aceasta tara si-a dat acordul. Precomenzile vor putea fi facute de pe 10 octombrie, iar dispozitivele vor fi disponibile la toti cei trei operatori de stat, potrivit Apple. Procesul de aprobare a inclus discutii legate de posibilele scurgeri de date personale, din cauza unor slabiciuni ale sistemului de operare iOS 8, compania luand masuri sa elimine riscurile, potrivit Mediafax.

Atentia tot mai mare data de China securitatii datelor ar putea implica riscuri pe termen lung pentru Apple, care nu a ajuns in topul primilor cinci furnizori de smartphone-uri pe aceasta piata, fiind in urma unor producatori locali ca Xiaomi Corp si Lenovo Group. Carolyn Wu, purtator de cuvant al Apple in Beijing, a refuzat sa comenteze modificarile aduse sistemului de operare pentru a satisface guvernul chinez. Iphone 6 va fi comercializat in China la pretul de 5.288 de yuani (860 dolari), iar iPhone 6 Plus pentru 6.088 yuani. Lansarea vine intr-o perioada in care operatorii de stat au redus subventiile pentru smartphone-uri cu pana la 3,9 miliarde de dolari.

IPhone-urile vor intra pe piata chineza dupa noul dispozitiv Note 4 al Samsung Electronics. Apple a lansat iPhone 6 si iPhone 6 Plus pe 19 septembrie, pe 10 piete, intre care SUA, Hong Kong, Japonia si Australia, iar o saptamana mai tarziu pe alte 20 de piete. In trimestrul incheiat in iunie, Apple a realizat venituri de 5,9 miliarde de dolari in regiunea care include China, Taiwan si Hong Kong, respectiv circa 16% din veniturile totale. Aparatele iPhone au avut in trimestrul al doilea o cota de piata de circa 6% in China, potrivit International Data.

Citeste si:
China nu schimba principiul "o tara, doua sisteme" pentru Hong Kong
China nu va tolera schimbarea...

Sursa foto: Shutterstock.com/iPhone 6

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
Google cumpara Fitbit si intra in competitie cu Apple