Google a anuntat ca va reduce din nou tarifele pentru serviciile cloud oferite companiilor, cu 10%, in incercarea de a atrage clienti de la competitorul Amazon, pe o piata estimata la 45 de miliarde de dolari anul trecut, informeaza Bloomberg, potrivit wwww.mediafax.ro.

Anuntul a fost facut de Urs Holzle, unul dintre vicepresedintii Google. Reducerile sunt posibile datorita scaderii costurilor pentru componentele hardware si a cresterii eficientei centrelor de date detinute de Google, a precizat el.

Google si Amazon se afla intr-o competitie a tarifelor pentru serviciile cloud de la inceputul anului. Astfel, Google a anuntat in martie ca reduce cu 30% preturile pentru mai multe servicii, printre care si Compute Engine. Ulterior, Amazon a coborat preturile serviciilor din Amazon Web Services in medie cu 28%.

Google concureaza cu liderul Amazon, precum si cu Microsoft si Rackspace Hosting pe o piata a serviciilor cloud estimata la 45 de miliarde de dolari anul trecut, potrivit companiei de cercetare de piata IDC. Divizia cloud a Google ofera companiilor infrastructura IT pe web, aplicatii si servicii. In loc sa infiinteze propriile centre de date si sa plateasca sume mari pentru licente si intretinere, companiile folosesc reteaua unui furnizor, platind in functie de capacitatea informatica utilizata.

Citeste si:
Google se muta din Baneasa in centrul Capitalei in Unirii View
Google inchiriaza un etaj de...

Sursa foto: Google, Shutterstock.com

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
Google a colectat fara permisiune date medicale - WSJ