Directorul general al operatorului francez de telefonie, Stephane Richard, a prezentat la conferinta anuala a inovatiilor Orange, Hello Show, din Paris, o serie de noi servicii digitale si produse, inclusiv in domeniul "caselor conectate", si o prezenta mai puternica pe segmentul platilor prin intermediul dispozitivelor mobile, adaugand ca industria de profil se afla in pragul erei obiectelor conectate, potrivit Mediafax.

Seful Orange a aratat ca serviciul Homelive, de conectare digitala a locuintelor, va fi lansat in Franta pe 23 octombrie. Pentru un abonament de 9,99 euro pe luna, utilizatorii pot selecta o gama de senzori inteligenti si dispozitive conectate, de la partenerii Orange, pentru a monitoriza de la distanta starea termostatelor, a comutatoarelor electrice si a detectoarelor de fum, prin intermediul smartphone-urilor si tabletelor. In primul trimestru al anului viitor, Orange va lansa in circuitul comercial solutia Mobile Connect, care permite utilizatorilor sa se conecteze si sa foloseasca servicii digitale prin telefoanele mobile.

Orange imbunatateste totodata serviciul de transfer de bani Orange Money, cu o functie "cash contra bunuri" oferit in parteneriat cu compania start-up Afrimarket. Utilizatorii vor putea transfera bani din Europa catre un retailer partener din Coasta de Fildes, Senegal, Togo sau Benin. Potrivit Orange, acesta este un serviciu instant, sigur, prin care pot fi platite de exemplu cumparaturile parintilor, sau rechizitele scolare ale rudelor. Orange a inceput sa ofere un serviciu mobile banking in Polonia, in timp ce serviciul de plati mobile, Orange Cash, va fi extins in mai multe orase franceze, respectiv Nisa, Lille si Rennes.

Prin atentia data inovatiilor digitale si colaborarilor, Richard intensifica in mod evident repozitionarea brandului Orange dincolo de serviciile fixe si mobile. In cadrul acestei campanii, Orange a prezentat si proiectul Polaris, care ofera o interfata noua, unica, pentru ecranele dintr-o locuinta de pe care pot fi accesate serviciile. De exemplu, daca un client a inceput vizionarea unui serial pe un televizor, poate continua sa faca acest lucru pe o tableta sau smatphone. O alta inovatie este serviciul Homepoint, care va fi lansat in Franta inainte de sfarsitul acestui an si care va fi nu doar un centru multimedia ci va putea oferi musafirilor unei familii acces facil Wi-Fi prin intermediul unui numar pin.

Sursa foto: Flickr.com