Samsung Electronics, unul dintre cei mai mari producatori de electronice la nivel global, si-a bugetat o investitie de 14,7 miliarde de dolari pentru constructia unei fabrici de cip-uri in Coreea de Sud.

Desi constructia fabricii se va ridica la circa 15 miliarde de dolari si va incepe in cursul anului viitor, inca nu se stie ce tip de procesoare se vor fabrica acolo. Noua fabrica a sud-coreenilor de la Samsung este de asteptat sa devina operationala pana in anul 2017.

Investitia “va creste puternic prezenta Samsung in segmentul productiei de procesoare si semiconductoare”, a declarat unul dintre oficialii companiei, scrie presa internationala. Samsung Electronics a crescut puternic in ultimii ani pe segmentul de echipamente mobile (smartphone si tableta), insa in ultimul an a resimtit un ritm mai scazut al evolutiei marcat de competitia puternica venita din China. Samsung va publica in cursul acestei saptamani rezultatele trimestriale, iar profitul operational este de asteptat sa se injumatateasca fara de intervalul similar de anul trecut.

Samsung Electronics este in prezent cel mai mare producator de telefoane din lume, pe o piata pe care mai rivalizeaza cu Apple, Huawei sau Lenovo.

Sursa foto: wikimedia.org

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri