Tabletele, candva unele dintre cele mai ravnite gadget-uri la nivel global, si-au redus din “priza” la public, asta si datorita faptului ca cei mai multi utilizatori detin un astfel de dispozitiv, iar inovatia in domeniu nu a mai fost atat de puternica asa cum a fost in primii ani de la aparitie.

Maguay, unul dintre cei mai mari integratori romani de sisteme de calcul, companie care in toamna anului trecut isi anunta planurile de a lansa pe piata mai multe modele de tablete s-a vazut nevoita sa renunte la planurile de a plasa spre comercializare astfel de produse intrucat reprezentantii companiei sustin ca piata este deja una saturata. “Trendul tabletelor este unul descendent, motiv pentru care am decis sa ne concentram activitatea in zonele in care suntem deja prezenti. Nu toata lumea poate face astfel de dispozitive, ele sunt mai mult o fantezie pentru producatorii europeni”, a declarat Eduard Pughin, director comercial Maguay, intr-un interviu acordat wall-street.ro .

Potrivit acestuia, tabletele au un scop secundar si anume acela de a muta incet-incet business-ul catre cloud si online, prin dezvoltarea de infrastructura dedicata. Chiar si asa, reprezentantul Maguay sustine ca cea mai mare parte din activitatea companiei derulata in ultimul an s-a concentrat pe dezvoltarea de proiecte, segment care a generat aproximativ 40% din business-ul companiei la nivel local.

“Companiile din IT ar trebui sa se concentreze pe proiecte. In cazul nostru a functionat, iar in ultimul an chiar am simtit o evolutie in business-ul nostru. Daca in urma cu un an-doi echipamentele de stocare si serverele ocupau cea mai mare pondere in business acest lucru s-a schimbat in prezent”, a mai precizat Eduard Pughin.
Printre cele mai importante proiecte in care Maguay s-a implicat se numara consolidarea Data Center pentru Interbrands Marketing & Distribution si Augsburg International, implementarea unei infrastructuri tip Big Data (RAR), furnizarea a peste 1.000 de statii de lucru tip Office (Ministerul Finantelor Publice), furnizarea de servere, capacitati de stocare si PC-uri (MApN), sisteme de e-Learning sau sisteme informatice integrate in cadrul unor institutii publice de sanatate.

Maguay: Afaceri in scadere cu 15%

Desi au cunoscut un reviriment al business-ului pe fondul proiectelor publice, afacerile Maguay au scazut anul trecut, inregistrand un declin de 15%. Chiar daca nu au dorit sa comenteze pe marginea scaderii si nici nu au oferit perspective pentru anul in curs, reprezentantii Maguay au precizat ca in prima parte a acestui an au recuperat scaderea de anul trecut. Conform informatiilor publice, afacerile grupului de firme Maguay au inregistrat o scadere de 15%, de la 14,5 milioane de euro in 2012, la 12,4 milioane de euro anul trecut.

Intrebat de wall-street.ro care sunt cele mai importante segmente de vanzare pentru Maguay, Eduard Pughin a punctat faptul ca pe langa proiectele publice care aduc 40% din rulaje, o pondere similara este reprezentata de vanzarile de laptopuri, solutiile de gaming si licentele software, in timp ce 20% este reprezentat de vanzarile de servere si capacitati de stocare.

Gaming-ul, o nisa cu potential

Maguay a devenit in ultimii ani un important sustinator al evenimentelor de gaming la nivel local si tocmai de aceea propune si o serie de solutii pentru piata, segment despre care Pughin spune care un mare potential. “Gaming-ul este o nisa cu potential pentru noi pe care o vom exploata la maximum. Vrem sa construim o structura pentru gaming si componente de profil pentru a veni in sprijinul clientilor”, a mai aratat directorul comercial Maguay.

Pughin a mai subliniat faptul ca intentioneaza ca anul viitor sa isi extinda prezenta si pe pietele din regiune, dar nu a oferit o viziune clara despre directia in care compania o va urma.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri