Pas important in inceperea urmaririi penale: Comisia Juridica a ridicat imunitatea lui Valerian Vreme

Ridicarea imunitatii fostului ministru Valerian Vreme a fost aprobata de Comisia Juridica, 17 deputati votand “pentru”, un singur vot impotriva si doua voturi au fost anulate. Un deputat s-a abtinut. Raportul Comisiei juridice va fi trimis Biroului Permanent, care va sesiza plenul.

Surse din comisie au precizat, pentru Mediafax, ca plenul s-ar putea reuni peste o saptamana, respectiv martea viitoare, pentru a se pronunta prin vot asupra raportului Comisiei.

Valerian Vreme, fost ministru al comunicatiilor in perioada 2010-2012, este acuzat de abuz in serviciu pentru semnarea unui contract de 8,8 mil. euro care a suplimentat numarul de licente Microsoft cumparate de stat la un pret care nu reflecta reducerile acordate de compania americana. Ridicarea imunitatii Ministrului este un pas important in inceperea urmaririi penale impotriva lui.
Procurorul general Tiberiu Nitu a transmis Parlamentului European referatul DNA prin care se solicita declansarea procedurilor pentru formularea cererii de efectuare a urmaririi penale fata de europarlamentarul Dan Nica, suspectat de abuz in serviciu, luare de mita, trafic de influenta si spalare de bani.

De asemenea, procurorul general al PICCJ a transmis presedintelui Traian Basescu referatul DNA prin care se solicita declansarea procedurilor pentru formularea cererii de efectuare a urmaririi penale fata de: Adriana Ticau, fost ministru al Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei - pentru abuz in serviciu, luare de mita, trafic de influenta si spalare de bani; Gabriel Sandu, fost ministru al Comunicatiilor si Societatii Informationale - pentru abuz in serviciu, luare de mita, trafic de influenta si spalare de bani; Daniel Funeriu, fost ministru al Educatiei si Cercetarii - pentru abuz in serviciu; Alexandru Athanasiu, fost ministru al Educatiei si Cercetarii - pentru abuz in serviciu, luare de mita, trafic de influenta si spalare de bani; Mihai Nicolae Tanasescu, fost ministru al Finantelor Publice - pentru abuz in serviciu, luare de mita, trafic de influenta si spalare de bani.

Camera Deputatilor a fost sesizata pentru formularea cererii de efectuare a urmaririi penale fata de Vreme Valerian, ministrul Comunicatiilor si Societatii Informationale in perioada septembrie 2010 - februarie 2012 si in prezent deputat, pentru savarsirea infractiunii de abuz in serviciu, constand in aceea ca ar fi incheiat contractul subsecvent referitor la suplimentarea numarului de licente MECTS, pentru scoli - contractul de furnizare produse nr.108 din 17 august 2011 in baza caruia MCSI a efectuat plati totale de 8.825.673,50 euro, in conditiile in care HG nr.460/2009 nu a reglementat situatia licentelor destinate unitatilor de invatamant, iar pretul licentelor nu reflecta discount-ul acordat de Microsoft, nu a dispus masuri cu privire la aspectele sesizate de catre FTS Romania prin adresa nr. 4550/02.12.2010, cu privire la servicii neprestate.

Citeste si:
Fostul ministru Valerian Vreme va fi audiat in dosarul Posta Romana
Fostul ministru Valerian...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri