Compania americana Hewlett-Packard (HP) a anuntat disponibilizarea a inca 5.000 de angajati, dupa ce, luni, planul de scindare a grupului in doua entitati diferite a fost facut public, numarul total al concedierilor din programul inceput in urma cu trei ani a ajuns la 55.000, relateaza Reuters.

Noile disponibilizari reprezinta o parte a programului de restructurare initiat sub comanda CEO-ului Meg Whitman, care e preluat conducerea HP in 2011. In prezent, compania are aproximativ 300.000 de angajati in intreaga lume. Anuntul despre noile concedieri a fost facut de Whitman, in contextul in care grupul urmeaza sa se separe in doua companii diferite pana in septembrie 2015, noteaza Mediafax.

Astfel, compania care va prelua operatiunile actualei divizii de hardware si servicii pentru companii va fi condusa de CEO-ul HP, Meg Whitman, care va detine si functia de presedinte a afacerii cu imprimante si calculatoare, se arata in comunicatul citat de Bloomberg.

In schimb, in fruntea companiei rezultate din desprinderea diviziei de calculatoare personale si imprimante se va afla Dion Weisler, unul dintre vicepresedintii HP, care conducea aceasta unitate a actualului HP. Din 2011, de cand Whitman a preluat conducerea companiei, HP a lansat produse noi si a facut concedieri, pentru a reduce costurile.

HP nu a mai tinut pasul cu competitorii sai, intrucat clientii s-au orientat catre smartphone-uri si tablete, iar anul trecut si-a pierdut pozitia de lider pe piata calculatoarelor personale, Lenovo devenind cel mai mare producator de astfel de echipamente.

Citeste si:
Ce spune premierul Orban despre majorarea salariului minim
Opinia premierul Ludovic...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
Hewlett-Packard va desfiinta pana la 30.000 de locuri de munca