Claudiu Florica, fost sef al Fujitsu in Romania a fost audiat astazi la DNA, in prim plan fiind implicarea sa in dosarul Microsoft care cumuleaza nume grele din politica romaneasca, dar si executivi de top din companii precum Siveco, Softwin sau HP, conform unui martor audiat in cazul dosarului.

In anul 2004, statul roman semna primul acord cu parteneri ai Microsoft, in urma caruia institutii din administratia publica urmau sa primeasca produse ale gigantului american. In vremea aceea, ministru al comunicatiilor era Dan Nica.

De-a lungul anilor, sforile trase de mai multe persoane influente din statul roman darsi de lideri ale unor companii precum Fujitsu-Siemens sau Siveco a dus la achizitia unor licente pentru autoritati si institutii statale la preturi cu circa 40% mai mari. Acest lucru s-a realizat prin implicarea mai multor ministri care au creat conditiile “perfecte” pentru cresterea artificiala a facturii, fie au inchis ochii atunci cand observau nereguli, acuza procurorii DNA in scandalul care s-ar putea solda cu cele mai multe demiteri si condamnari din istora Romaniei post-decembriste.

Printre altele, un martor audiat sustine ca, in 2004, Claudiu Florica, unul dintre personajele cheie ale afacerii cu licente Microsoft, la acea data seful Fujitsu Siemens Computers, "a incercat sa-l determine pe Victor Ponta sa demareze o ancheta a Corpului de Control la sediul Ministerului Educatiei si prin aceasta presiune sa oblige practic, firma Siveco sa reintroduca firmele protejate de Claudiu Florica in cele doua extensii de contract, una in valoare de 20 milioane de dolari si cealalta de 96 milioane de dolari, semnate in timpul guvernarii PSD". Potrivit declaratiei martorului, "in schimbul acestei sustineri din partea lui Victor Ponta, Fujitsu Siemens Computers a dotat sediul Tineretului Social Democrat cu calculatoare Fujitsu Siemens in baza unei donatii facuta prin partenerii Fujitsu Siemens Computers, de la acea data."

Citeste mai multe informatii despre potentiala implicare a fostului sef Fujitsu in Romania.

Citeste si:
Firma ce a platit mita lui Tariceanu ar fi Fujitsu Siemens Austria
DNA despre dosarul lui...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
Dosarul lui Tariceanu contine probe solide. Ce rol joaca Dan Andronic?