Symantec, cel mai mare dezvoltator de software de securitate IT la nivel mondial, a anuntat ca isi va separa activitatile de stocare de date de cele de securitate, urmand modelul Hewlett-Packard (HP) si eBay, relateaza Bloomberg, citat de Mediafax.

Cele doua noi entitati vor fi listate la bursa din New York. Separarea va fi finalizata pana la finele anului viitor. "Scindarea Symantec in doua companii publice va oferi fiecarei divizii flexibilitatea necesara pentru imbunatatirea performantei si cresterea valorii actiunilor", a declarat directorul general al Symantec, Michael Brown.

Brown va ramane la conducerea diviziei de solutii de securitate IT, in timp ce firma de stocare de date va fi administrata de John Gannon, fost director financiar al Quantum Corp. Multi analisti si investitori au recomandat divizarea companiei, care are o capitalizare de 16,2 miliarde de dolari, sustinand ca operatiunile de stocare de date nu sunt compatibile cu solutiile de securitate IT, fapt care afecteaza evolutia actiunilor Symantec. Symantec devine astfel cel de-al treilea mare gigant american care isi divizeaza activitatea anul acesta, dupa eBay si HP.

eBay, cea mai mare platforma de comert online din lume, a anuntat in septembrie separarea de divizia de plati pe internet PayPal, in timp ce HP se va diviza in doua entitati diferite pana la finalul anului fiscal 2015.

Citeste si:
Mandachi:Mediul de afaceri, motor al economiei, nu magar de sacrificiu
Stefan Mandachi, suceveanul...

Sursa foto: symantec.com

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
Scapa de sedintele plictisitoare in cinci pasi