CEO-ul Microsoft Satya Nadella a fost nevoit sa-si ceara scuze, dupa ce le-a sfatuit pe femei ca mai degraba sa aiba incredere in "karma" lor in loc sa ceara o marire de salariu, relateaza AFP, potrivit Mediafax.

"Am raspuns foarte prost la aceasta intrebare", a afirmat directorul gigantului american informatic intr-o nota catre angajatii sai, publicata pe contul sau de Twitter. "Barbatii si femeile ar trebui sa primeasca acelasi salariu pentru o munca echivalenta (...). Daca credeti ca meritati o marire (de salariu), atunci ar trebui s-o cereti", a adaugat el.

"M-am exprimat prost in raspunsul la (intrebarea) cum trebuie sa ceara femeile o marire de salariu", a mai scris Nadella in mesajul postat pe contul @satyanadella. "Sectorul nostru trebuie sa termine cu inegalitatile salariale - asa nu va mai fi nevoie sa cerem mariri", a apreciat el.

Intr-o conferinta in Arizona (sud-vest) pe tema femeilor care muncesc in informatica, o femeie i-a cerut CEO-ului Microsoft sfaturi pentru femeile care vor sa avanseze in cariera, dar care nu indraznesc sa ceara o marire de salariu. Nadella i-a raspuns ca femeile ar trebui sa aiba incredere in "sistemul care, de fapt, va va acorda progresiv mariri (de salariu) bune". El a apreciat ulterior ca femeile care nu cer mariri de salarii au o "superputere", sub forma unei "«karme» bune care va reveni".

Moderatoarea dezbaterii, Maria Klawe, membra a conducerii Microsoft, si-a marcat in mod ostensiv dezacordul fata de Nadella, provocand aplauzele publicului. Klawe a sugerat ca femeile "isi fac treaba" pentru a se asigura ca salariul lor este echivalent cu cel al colegilor lor barbati.

Citeste si:
Ce spune Bill Gates ca a invidiat cel mai mult la Steve Jobs
Bill Gates l-a laudat pe...

Studii releva cu regularitate ca femeile sunt platite mai prost decat barbatii pentru un post echivalent.

Gafa lui Nadella a relansat dezbaterea asupra locului si remunerarii femeilor in sectorul noilor tehnologii.

In contextul in care aceasta bransa este adesea aratata cu degetul din cauza diferentelor de remunerare intre barbati si femei si a unei lipse de diversitate - atat in cadrul companiilor, cat si la nivelul conducerii lor - remarcile deplasate ale directorului Microsoft au parut si mai deplasate si avand in vedere si tema evenimentului.

Microsoft a raportat anul acesta ca efectivele sale sunt alcatuite in proportie de 29% din femei. Nivelul este aproape identic la Google (30%) si Facebook (31%). In plus, doar 18% dintre femei obtin diplome in informatica in prezent, o scadere cu jumatate in decurs de 25 de ani (37% in 1990).

Citeste si:
Hotelul New Montana, bilant pozitiv sub conducerea Alexandrion Group
Hotelul New Montana din...

Sursa foto: MediafaxFoto

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
Pinghioiu, Cegeka: Omul de vanzari NU trebuie sa se gandeasca la bonus