Desi in Romania un astfel de proiect este considerat science-fiction, reducerea pirateriei va poate aduce cistiguri bunicele
Muzica de pe Internet a fost, dintotdeauna, un mar al discordiei pentru artisti, case de discuri si utilizatori. Piratata sau cu bani, muzica in format MP3 face furori in toata lumea, iar Romania nu este un caz aparte. Pe fondul cresterii numarului de conectari la Internet, al unor venituri reduse si al unei lipse acute de educatie, romanii descarca muzica piratata de pe Internet in cantitati comerciale. De aceea, desi pentru moment cistigurile aduse de oferirea posibilitatii de a descarca muzica legal de pe Internet nu sint mari, pentru viitor ar putea fi o mina de aur. Cu aproximativ 50.000 de euro, puteti fi proprietarul unui magazin online de muzica, iar viitorul, dominat de incercarile autoritatilor de a stavili pirateria prin masuri drastice, va poate aduce cistiguri insemnate.

MusicMall - un dolar melodia

Recent, o serie de case de discuri din Romania (A&A Records, AHF, Cat Music/Media Services, Intercont Music, Nova Music si Roton), in parteneriat cu compania de web-development HTD, au anuntat lansarea oficiala a site-ului musicmall.ro, „un serviciu online unic in Romania, care ofera posibilitatea cumpararii de muzica in format MP3, constituindu-se ca o alternativa reala pentru pirateria muzicala din Internetul romanesc“, conform unui comunicat remis de HTD.

Utilizatorii au la dispozitie melodiile in format MP3, calitate Hi-fi, la 160-192 kBps, iar incasarile din vinzarea melodiilor „ajung la artisti (toate drepturile asupra melodiilor disponibile spre download apartin autorilor, acestea fiind oferite spre comercializare legal, prin contracte comerciale de distributie)“, arata HTD.

Sursa: http://www.cotidianul.ro/index.php?id=4608&art=239&cHash=a7ff3bf68d

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
Omul si povestea din spatele celei mai digitalizate pizzerii din tara