Desi in Romania un astfel de proiect este considerat science-fiction, reducerea pirateriei va poate aduce cistiguri bunicele
Muzica de pe Internet a fost, dintotdeauna, un mar al discordiei pentru artisti, case de discuri si utilizatori. Piratata sau cu bani, muzica in format MP3 face furori in toata lumea, iar Romania nu este un caz aparte. Pe fondul cresterii numarului de conectari la Internet, al unor venituri reduse si al unei lipse acute de educatie, romanii descarca muzica piratata de pe Internet in cantitati comerciale. De aceea, desi pentru moment cistigurile aduse de oferirea posibilitatii de a descarca muzica legal de pe Internet nu sint mari, pentru viitor ar putea fi o mina de aur. Cu aproximativ 50.000 de euro, puteti fi proprietarul unui magazin online de muzica, iar viitorul, dominat de incercarile autoritatilor de a stavili pirateria prin masuri drastice, va poate aduce cistiguri insemnate.

MusicMall - un dolar melodia

Recent, o serie de case de discuri din Romania (A&A Records, AHF, Cat Music/Media Services, Intercont Music, Nova Music si Roton), in parteneriat cu compania de web-development HTD, au anuntat lansarea oficiala a site-ului musicmall.ro, un serviciu online unic in Romania, care ofera posibilitatea cumpararii de muzica in format MP3, constituindu-se ca o alternativa reala pentru pirateria muzicala din Internetul romanesc, conform unui comunicat remis de HTD.

Utilizatorii au la dispozitie melodiile in format MP3, calitate Hi-fi, la 160-192 kBps, iar incasarile din vinzarea melodiilor ajung la artisti (toate drepturile asupra melodiilor disponibile spre download apartin autorilor, acestea fiind oferite spre comercializare legal, prin contracte comerciale de distributie), arata HTD.

Sursa: http://www.cotidianul.ro/index.php?id=4608&art=239&cHash=a7ff3bf68d

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri