Camera Deputatilor a aprobat, luni, cererea de incepere a urmaririi penale a deputatului Valerian Vreme, fiind inregistrate 153 de voturi "pentru" si 110 "impotriva". Acesta este citat de DNA ca avand legaturi ilegale in cadrul Dosarului Microsoft.

Deputatul Ion Ciolacu, secretar al Camerei, a anuntat, in plen, ca, din cele 263 de voturi valabil exprimate, 153 au fost "pentru" si 110 "impotriva". El a precizat ca se constata adoptarea hoararii privind cererea de inceperea a umaririi penale a lui Valerian Vreme, majoritatea deputatilor prezenti votand "pentru".

Votul a fost secret, cu bile. Fostul ministru al Comunicatiilor Valerian Vreme a declarat, in plenul Camerei Deputatilor, la dezbaterea cererii de incuviintare a inceperii urmaririi sale penale, ca el nu a savarsit „vreo fapta nelegala” si ca imaginea sa a fost deja afectata de „acuze nemeritate”.

Vreme a aratat ca functia de ministru este „preponderent politica” si ca, atunci cand a semnat, in calitate de ministru al Comunicatiilor, documentele in legatura cu care este acuzat, acestea aveau avizele necesare din partea departamentelor de profil din minister. „Documentele pe care le-am semnat au avut asistenta juridica de specialitate din partea departamentelor de profil, suportul tehnic de fundamentare si toate avizele necesare. Ma intreb retoric ce s-ar fi intamplat daca aveam toate documentele legale, toate avizele necesare si eu refuzam sa semnez. Nu puteam oare atunci sa savarsesc un abuz in serviciu? Nici nu m-am gandit si nici nu cred ca am savarsit vreo fapta nelegala, pentru ca nu am facut acest lucru de unul singur, ci am avut suportul de legalitate!”, a spus Valerian Vreme.

Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie a anuntat ca procurorul general Tiberiu Nitu, in baza dispozitiilor articolului 109 alineatul 2 din Constitutie, a articolelor 12 si 19 din Legea 115/1999 si ale Deciziei Curtii Constitutionale nr. 270 din 10 martie 2008, a transmis ministrului Justitiei referatul Directiei Nationale Anticoruptie prin care se solicita declansarea procedurilor pentru formularea cererii de efectuare a urmaririi penale fata de: senatorul Ecaterina Andronescu - pentru abuz in serviciu, luare de mita, trafic de influenta si spalare de bani; deputatul Valerian Vreme - pentru abuz in serviciu; senatorul Petru Serban Mihailescu - pentru instigare la abuz in serviciu, trafic de influenta si spalare de bani.

Procurorul general Tiberiu Nitu a transmis Parlamentului European referatul DNA prin care se solicita declansarea procedurilor pentru formularea cererii de efectuare a urmaririi penale fata de europarlamentarul Dan Nica, suspectat de abuz in serviciu, luare de mita, trafic de influenta si spalare de bani.

De asemenea, procurorul general al PICCJ a transmis presedintelui Traian Basescu referatul DNA prin care se solicita declansarea procedurilor pentru formularea cererii de efectuare a urmaririi penale fata de: Adriana Ticau, fost ministru al Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei - pentru abuz in serviciu, luare de mita, trafic de influenta si spalare de bani; Gabriel Sandu, fost ministru al Comunicatiilor si Societatii Informationale - pentru abuz in serviciu, luare de mita, trafic de influenta si spalare de bani; Daniel Funeriu, fost ministru al Educatiei si Cercetarii - pentru abuz in serviciu; Alexandru Athanasiu, fost ministru al Educatiei si Cercetarii - pentru abuz in serviciu, luare de mita, trafic de influenta si spalare de bani; Mihai Nicolae Tanasescu, fost ministru al Finantelor Publice - pentru abuz in serviciu, luare de mita, trafic de influenta si spalare de bani.

Camera Deputatilor a fost sesizata pentru formularea cererii de efectuare a urmaririi penale fata de Vreme Valerian, ministrul Comunicatiilor si Societatii Informationale in perioada septembrie 2010 - februarie 2012 si in prezent deputat, pentru savarsirea infractiunii de abuz in serviciu, constand in aceea ca ar fi incheiat contractul subsecvent referitor la suplimentarea numarului de licente MECTS, pentru scoli - contractul de furnizare produse nr.108 din 17 august 2011 in baza caruia MCSI a efectuat plati totale de 8.825.673,50 euro, in conditiile in care HG nr.460/2009 nu a reglementat situatia licentelor destinate unitatilor de invatamant, iar pretul licentelor nu reflecta discount-ul acordat de Microsoft, nu a dispus masuri cu privire la aspectele sesizate de catre FTS Romania prin adresa nr. 4550/02.12.2010, cu privire la servicii neprestate.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri