Ca majoritatea tarilor in curs de dezvoltare, India a devenit un teritoriu propice pentru delocalizarea marilor companii si externalizarea serviciilor. Industria delocalizarii detine aici peste 350.000 de angajati, majoritatea angajarilor avand loc in ultimii patru ani de zile. Cele mai puternice banci la nivel mondial si institutii financiare si-au externalizat aici serviciile pentru clienti sub forma deja celebrelor call-center-uri.
Deschizand accesul angajatilor la datele confidentiale ale clientilor, aceste firme dau insa si posibilitatea aparitiei fraudelor.

Ultimul scandal, informeaza cotidianul Le Monde, a izbucnit la un call-center al bancii engleze HSBC din Bangalore, unde unul dintre angajati a fost acuzat pentru furtul de date.

Adevarata problema pe care o inregistreaza insa aceasta ''industrie'' a delocalizarilor, atat in India cat si in celelalte tari in care este dezvoltata, este aceea ca nu are posibilitatea verificarii amanuntite a persoanelor angajate. Iar asta in conditiile in care call-center-urile sunt asaltate de o multime de cereri de angajare.

Pentru a face fata concurentei, aceste firme sunt mult mai interesate de reducerea costurilor decat de securizarea informatiilor si a procesului de angajare. La ora actuala India domina piata delocalizarilor (BPO) cu o cota de aproape 40%, iar ritmul de crestere a acestui sector este de 40% pe an.

Fraudele din ultima vreme risca insa sa ridice un puternic semn de intrebare asupra sigurantei si sa reduca dramatic evolutia sectorului.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri