Un site web care detine un produs downloadat de doua milioane de ori, pe zi, reprezinta un loc atractiv pentru partenerii interesati de publicitate si marketing, parteneri care pot oferi produse sinergice.
Astfel ca un nou acord isi face loc pe piata globala de internet. Compania RealNetworks Inc. a ajuns la o intelegere cu Mozilla Corp., in urma acestei intelegeri, toolbarul de cautare al browserului Mozilla, Firefox, cat si al Google, vor fi oferite impreuna, gratuit, cu downloadurile RealNetworks.

Prin acest parteneriat, RealNetworks, care este mai mult decat atractiv pentru Google si Mozilla, este pus in competitie directa cu gigantul Microsoft. Produsul RealPlayer al RealNetworks, este competitorul major al Windows Media Player, al gigantului Microsoft, in timp ce magazinul online de muzica, Rhapsody, este in competitie cu parteneriatul actual dintre Microsoft si MTV.

Google plateste companiei Mozilla Corp., un onorariu substantial pentru a avea acces la caseta de cautare din toolbarul Firefox. Pentru Mozilla, intelegerea cu RealNetworks este una benefica, mai ales ca Firefox-ul va beneficia de alte doua milioane de useri, pe zi.

Pentru Microsoft, competitorii pe piata de internet care formeaza aliante sinergetice cum ar fi Google cu Mozilla, sunt un concern in extindere. Problema pentru Microsoft este aceea ca nu domina piata de internet in termeni de trafic asa cum face cu serviciile oferite pentru desktop. Astfel, este greu sa te opui pe o piata care implica cei mai mari jucatori, precum Google si Yahoo.

Mozilla, 15% pe piata browserelor

Browserul Firefox a inregistat cresteri masive in toata lumea, la 21 de luni de la lansare, reusind sa se impuna pe piata, in fata Microsoft si a imbatranitului sau Internet Explorer 6, dovedind faptul ca Mozilla detine intre 11% si 15% din piata, la nivel global. Pana acum, au fost inregistrate peste 200 de milioane de downloaduri. “Pentru Mozilla am dezvoltat un sistem mult mai bun de masurare a numarului de useri”, a precizat Asa Dotzler, coordonator de proiecte a Mozilla Corp.

Practic, Mozilla nu-si poate revendica acelasi numar de useri ca numar de downloaduri din moment ce unii oameni au downloadat multiple versiuni ale Firefox, altii au anulat downloadul, in timp ce altii downloadeaza dar nu folosesc cu regularitate Firefox-ul.Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »