Samsung Electronics a anuntat marti ca mai multe dintre dispozitivele sale mobile vor putea fi folosite de catre angajatii Agentiei Nationale de Securitate (NSA) din SUA, dupa ce oficialii americani s-au declarat multumiti de sistemul de securitate Knox dezvoltat de compania sud-coreana.

Platforma de securitate Knox permite utilizatorilor crearea unui "container" virtual securizat in interiorul telefonului, care separa aplicatiile folosite la serviciu de cele personale, transmite MarketWatch.

Printre dispozitivele Samsung aprobate de catre NSA se numara smartphone-urile Galaxy S5, Galaxy S4, Galaxy Note 4, Galaxy Note 3 si tableta Galaxy Note. Pe langa terminalele Samsung, angajatii NSA vor putea folosi si telefonul mobil Boeing Black, produs de Boeing.

Anuntul Samsung vine in contextul in care compania incearca sa isi mareasca baza de clienti corporate si guvernamentali, prin dezvoltarea de tehnologii de inalta securitate. Producatorul sud-coreean intentioneaza sa obtina cat mai multe certificate de la autoritatile relevante in domeniul securitatii tehnologice, pentru a putea convinge companiile sa inlocuiasca dispozitivele produse de BlackBerry si alti rivali cu terminalele Samsung.

Oficialii Samsung au declarat la inceputul anului ca 87 de dispozitive mobile sunt echipate cu platforma Knox, insa doar 1,8 de milioane dintre clientii companiei folosesc acest sistem in mod regulat. Samsung a raportat un profit operational in scadere cu 60%, la 3,8 miliarde de dolari, in trimestrul al treilea, cel mai mare decline din 2009 pana in prezent, ca umare a vanzarilor slabe de smartphone-uri si a concurentei crescute din partea Apple si a rivalilor din China.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri