Criminalitatea cibernetica este in continua crestere si, pe masura ce tehnologia evolueaza, impactul atacurilor cibernetice devine din ce in ce mai puternic. Iar infractorii de pe Internet nu fac discriminari atunci cand vine vorba de tintele lor. Dovada? Cand giganti precum Facebook sau Agentia de Securitate Nationala a SUA, aparent greu de clintit, cad, victime atacurilor.

Indiferent de perceptia personala a fiecarui utilizator de Internet vizavi de atacurile cibernetice, cu siguranta o preconceptie persista in randul majoritatii acestora: cu cat o companie este mai mare si mai importanta, cu atat sistemele sale de securitate ar trebui sa fie mai bune.

Insa... nu invincibile, dupa cum o demonstreaza atacurile cibernetice „rasunatoare” prezentate in continuare, care au avut drept tinta cunoscute (si presupus sigure) mari organizatii din lume. Iar daca titlul articolului ar parea sa aiba un caracter istoric, nu va lasati inselati: cazurile prezentate in continuare sunt, de fapt, de data cat se poate de recenta - acestea s-au intamplat in 2013 si in 2014 si ilustreaza trendul ascendent pe care se plaseaza criminalitatea cibernetica in ultima perioada, noteaza revista de asigurari si pensii PRIMM.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri