Veniturile Microsoft au crescut cu 25% in intervalul iulie-septembrie, ajungand la 23,2 miliarde dolari.

Microsoft a inregistrat venituri de 23,2 miliarde de dolari in intervalul iulie-septembrie din acest an, in crestere cu 25% fata de aceeasi perioada din 2013, peste asteptarile analistilor, pe fondul extinderii afacerii din zona de cloud computing si a revenirii vanzarilor de echipamente. Veniturile totale din primul semestru fiscal s-au ridicat la 23,2 miliarde de dolari, in conditiile in care analistii au anticipat venituri in valoare de 22 de miliarde de dolari, potrivit Bloomberg.

In schimb, profitul net a scazut in perioada iulie-septembrie la 4,54 miliarde de dolari, de la 5,24 miliarde de dolari in perioada corespunzatoare din 2013, se arata in comunicatul emis de Microsoft. "Inovam rapid, ne angajam in mai multe sectoare din industrie si punem clientii in centrul tuturor actiunilor noastre, ceea ce permite Microsoft sa creasca in continuare", a declarat Satya Nadella, CEO-ul Microsoft. Nadella a preluat conducerea companiei in luna februarie a acestui an si a schimbat strategia Microsoft, punand accentul pe dezvoltarea serviciilor pe Internet si a echipamentelor mobile, relateaza Mediafax.

De altfel, veniturile diviziei de cloud computing s-au dublat in perioada iulie-septembrie comparativ cu acelasi interval din 2013. Rezultatele diviziei de telefoane mobile, pe care Microsoft a preluat-o in luna aprilie de la Nokia, au depasit estimarile analistilor, inregistrand venituri de 2,6 miliarde de dolari. Microsoft va renunta la denumirea Nokia a telefoanelor, care vor fi vandute sub numele Lumia.

Vanzarile de tablete Surface Pro au consemnat o crestere importanta, la 908 milioane de dolari, in timp ce vanzarile consolelor de jocuri Xbox s-au dublat, contribuind la avansul de 47%, la 10,96 de miliarde de dolari a veniturilor diviziei de echipamente a Microsoft. Actiunile Microsoft au urcat cu pana la 4,6% in sedinta extinsa de tranzactionare de joi de la New York dupa publicarea rezultatelor, dupa ce au inchis in crestere cu 1,4%. Titlurile companiei au avansat cu 20% de la inceputul anului, potrivit Bloomberg.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri