Seful STS, Marcel Opris, a declarat miercuri la un seminar pe teme de securitate informatica, ca daca ar avea o "putere perversa" sau i s-ar asigura un mandat de imunitate, ar distruge tot mediul electronic al "alesilor", care nu au consientizat inca importanta sigurantei cibernetice.

"De-abia astept intr-o zi un proces, nu de criminalitate, ca toti ne-am repezit catre criminalitate. Sigur, e cel mai lejer pentru noi sa ii agatam pe cei care se comporta alfel decat dicteaza regulile sociale, care nici macar nu sunt foarte limpezi. Nu avem un set de reguli de comportament in aceasta lume a internetului. Nu. Vorbeste pe la colturi unul, altul... De ce? Fiindca in primul rand, cei care ne reprezinta n-au constientizat ei..", a spus Opris.

Seful Serviciului de Telecomunicatii Speciale (STS) a participat miercuri la un seminar pe teme de securitate cibernetica, organizat de grupul UTI, alaturi, printre altii, de consilierul prezidential pe securitate Iulian Fota si de consilierul de stat al primului ministru Sorin Encutescu.

"Eu, daca as avea o putere din asta perversa sau mi-ati asigura un mandat de imunitate, primul lucru - as distruge tot mediul electronic tuturor alesilor nostri. Simplu ca buna ziua. In fiecare zi il deranjezi. Si ii demonstrez cat de util este sa fii sigur", a adaugat Opris. Acesta a povestit ca la un sondaj in Suedia, cand oamenii au fost intrebati a cui e sarcina ca ei sa fie siguri de internet si internetul sa fie sigur, peste 90% au raspuns ca asta e problema statului.

"Statul nu poate fi absolvit de problema asta. Nu poate fi absolvit de raspunderea asta", a mai spus Opris. Anterior, Sorin Encutescu, consilier de stat al primului-ministru, afirmase ca Romania s-a confruntat anul trecut cu 42 de milioane de incidente de securitate informatica, care au afectat 2 milioane de IP-uri, cele mai multe atacuri vizand sistemul financiar bancar si institutiile publice

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri