Marile evenimente dedicate sportului electronic, precum cele doua competitii Dreamhack din acest an, dar si drepturile de televizare ale unor competitii importante la nivel european, vor aduce ComputerGames o crestere de peste doua ori a business-ului in acest an, la circa 3 milioane de euro.

Succesul inregistrat in acest an de cele doua evenimente Dreamhack va genera o crestere de 125% a afacerilor ComputerGames in 2014, dupa ce anul trecut compania a raportat o contractie a business-ului de 30%. “Avem asteptari mari pentru acest an, iar evolutia va fi generata in cea mai mare parte de cele doua mari evenimente dedicate sportului electronic sustinute in Capitala, in aprilie si la final de octombrie, dar si din productia de emisiuni video dedicate competitiilor sportului electronic. Mizam pe o crestere de 125% in acest an”, a declarat Silviu Stroie, CEO al ComputerGames si organizatorului celor mai mari evenimente dedicate eSports.

Conform informatiilor furnizate de seful ComputerGames cea mai mare pondere a vanzarilor va fi generata in acest an de comercializarea jocurilor pe platforma shop.computergames.ro (50-60%), evenimentele sportive (30%), in timp ce comercializarea de haine si accesorii Dota 2 (Secret Shop) si productia si transmisia de evenimente sportive ocupa fiecare cate 10% din cifra de afaceri.

ComputerGames a organizat la finalul saptamanii trecute al doilea mare eveniment sportiv din acest an, Dreamhack Masters, dupa cel din luna aprilie care s-a dovedit un succes fata de editia precedenta. Traditia a continuat si in aceasta toamna, cand evenimentul a reunit peste 25.000 de fani ai jocurilor video si al competitiilor sportive de profil. “Din datele pe care le avem pana in acest moment am reusit sa vindem peste 25.000 de bilete, o crestere cu peste 20% fata de evenimentul precedent. Pentru cele doua evenimente din acest an am investit circa jumatate de milion de dolari”, a declarat Silviu Stroie.

Potrivit afirmatiilor sale, Silviu Stroie, impreuna cu echipa sa, vor organiza in acest an nu mai putin de 13 evenimente.

Evenimentul Dreamhack din toamna anului viitor se muta la Cluj

Evenimentul Dreamhack din toamna anului viitor se va desfasura in Cluj, mai precis in noua Sala Polivalenta a orasului, complex inaugurat in urma cu doar cateva zile in capitala Transilvaniei. “Pentru anul viitor avem deja stabilite doua mari evenimente Dreamhack – unul in Bucuresti, intre 24-26 aprilie si altul in Cluj, intre 23 – 25 octombrie 2015”, a precizat Stroie.

Desi initial si-a propus sa mute evenimentul pe o arena de fotbal, Silviu Stroie sustine ca a organiza evenimentul in Sala Polivalenta este un mare pas in fata si sustine ca nu renunta la visul sau de a vedea o competitie de sport electronic pe un stadion. In opinia organizatorului evenimentului DreamHack de weekendul trecut, spatiul Salii Polivalente a devenit neincapator pentru miile de pasionati ai jocurilor pe calculator, astfel ca Silviu Stroie si-a propus sa mute aceasta competitie de anul viitor pe un stadion de fotbal.

“Sunt sigur ca putem umple un stadion cu o astfel de competitie, dar nu stim daca vom putea beneficia de tot echipamentul necesar pentru punerea in scena a unui astfel de eveniment. Romexpo pentru noi nu este o optiune, din pacate. La Cluj exista o deschidere extraordinara venita din partea autoritatilor, ceea ce ne incurajeaza si mai mult sa mutam evenimentul in capitala Transilvaniei”, spunea Silviu Stroie in urma cu cateva luni.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri