ANIS, Asociatia Patronala a Industriei de Software si Servicii IT, a lansat, miercuri, a doua editie a Romanian Software Index, o platforma dedicata initial firmelor de outsourcing, care a ajuns acum la 75 de produse si servicii listate, cu 20% peste numarul din 2013, anul de debut al platformei.

Catalogul Romanian Software Index a fost lansat in 2013 ca o initiativa de outsourcing, iar anul acesta a adaugat doua sectiuni: una orientata catre companiile de servicii si o alta pentru companiile de intelectual property development. In prezent, platforma online softwareindex.ro si catalogul omonim Romanian Software Index cuprind 51 de companii din domeniu.

"Ne dorim sa folosim acest canal pentru a pune in contact piata straina de software cu cea din Romania. Cautarea pe platforma se poate face, printre altele, dupa dimensiunea companiei, dupa expertiza - de exemplu domenii precum retail insurance sau eCommerce sau dupa tipologii de solutii", a declarat Teodor Blidarus, vicepresedinte ANIS.

Continutul existent pe platforma este furnizat in prezent exclusiv de companii, iar rolul ANIS este acela de mediere, pozitionandu-se astfel intre clientii de pe piata externa si companiile listate pe softwareindex.ro.

Pentru a se inscrie in Index, cei 122 de membri ANIS au prevazuta o taxa de 100 de euro, in timp ce pentru companiile care nu fac parte din Asociatie taxa este de 150 de euro.

Membrii ANIS: 40% din cifra de afaceri a indutriei

Piata de IT din Romania numara in prezent peste 5.000 de companii, care activeaza in domeniul software si al serviciilor IT. Cifra de afaceri a membrilor ANIS reprezinta 40% din totalul industriei de software, iar la nivel de angajati, 35%.

Andrei Pitis, presedintele ANIS, crede ca industria de software din Romania poata sa creasca, in conditiile in care depaseste media europeana in ceea ce priveste proprietatea intelectuala in domeniu.

"In Romania exista, dupa estimari, 80.000 de programatori sau ingineri software. In Silicon Valley sunt peste 170.000 de specialisti in domeniu, iar industria are o valoare de peste 800 de miliarde, in timp ce in Romania este sub un miliard", a declarat Pitis.

ANIS a fost infiintata in 1998 si numara in prezent peste 100 de membri, care includ companii cu capital romanescu sa strain, mici sau multinationale, cu sedii in toate marile centre IT din tara.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri