Grupul american de tehnologie 3M, una dintre cele mai mari 100 de corporatii americane, cu venituri de 30 mld. euro, isi propune sa atinga pe plan local o cifra de afaceri de 53 mil. euro in acest an, evolutie sustinuta in special de divizia industriala, a declarat Catalin Velescu, CEO 3M Romania la Wall-Street 360.

3M este prezenta pe piata locala de la inceputul anilor '90 printr-o companie de vanzari si marketing, care a ajuns in prezent sa aiba 100 de angajati. Business-ul este structurat in prezent in 5 divizii: consumer, health care, industrial, electronics&energy si safety&graphics.

Divizia industriala genereaza in prezent 40% din business-ul companiei, printre cei mai importanti clienti numarandu-se Dacia si Ford, carora 3M le furnizeaza accesorii care intra in componenta autoturismelor.

“Anul trecut am avut o cifra de afaceri de 50 de milioane de euro, anul acesta estimam 53 de milioane de euro. Marja de profit este de 15%. Exista nevoi mari pe zona de infrastructura, insa lucrurile nu au mers bine in acest domeniu, au existat intarzieri. Nu ne pierdem speranta, lucrarile care nu s-au facut anul acesta se vor face in 2015. 2014 a fost un an de pregatire”, a spus Catalin Velescu, CEO 3M Romania.

Catalin Velescu se afla la sefia filialei locale a grupului american de tehnologie 3M din 2011. El si-a inceput cariera in cadrul 3M in 1996.

WALL-STREET 360, emisiunea de business care iti prezinta o industrie la 360 de grade, este difuzata in fiecare zi la ora 12:30. Saptamanile 1- 15 decembrie vor fi alocate bilantului de business al anului 2014.

Citeste si
Impact Hub: Spatiile de co-working s-au dublat, ne extindem si noi