Livrarile de smartphone-uri isi vor reduce avansul in 2015, in timp ce Windows Phone, sistemul de operare mobil dezvoltat de catre Microsoft, isi va dubla cota de piata in urmatorii trei ani, de la 2,7% cat detine in prezent, la circa 5,6% pana in 2018, conform predictiilor companiei de cercetare IDC.

Interesant este faptul ca Windows Phone va creste in urmatorii ani ca urmare a scaderii popularitatii Android si iOS, sau mai precis a scaderii ritmului de evolutie de la un an la altul. Astfel, echipamentele cu sistemul de operare Android dezvoltat de catre Google vor inregistra un declin de 2,3 puncte procentuale - de la 82,3%, la 80% pondere in total piata, in timp ce iOS, sistemul de operare dezvoltat de catre Apple, va inregistra un declin de un procent, de la 13,8% in prezent, la 12,8% in 2018. O tendinta indicata de catre IDC arata faptul ca alte noi sisteme de operare isi vor face loc pe teritoriul dominat de catre cele trei sisteme de operare, ponderea acestora urmand sa creasca de la 1,1% in prezent la 1,6% in urmatoarea perioada de timp.

Livrarile de smartphone-uri la nivel global: crestere de peste 26% fata de 2013. Ce ne rezerva 2015?

Potrivit datelor IDC, livrarile de smartphone-uri la nivel global se vor ridica in acest an la 1,3 miliarde de unitati, o evolutie de 26,3% fata de nivelul anului 2013, iar pentru anul care urmeaza se estimeaza ca se vor comercializa 1,4 miliarde de dispozitive mobile, o reducere a evolutiei fata de anul curent. “Impactul producatorilor de telefoane din China se va reflecta si mai bine in evolutia pe piata de profil. In timp ce smartphone-urile premium nu cunosc nicio directie, modelele din gama medie de pret si scazuta vor beneficia de specificatii tot mai performante", au aratat analistii IDC.

Conform statisticilor IDC, este de asteptat ca pretul mediu al unui smartphone sa se ridice la circa 300 de dolari, urmand ca acesta sa scada pana la 241 de dolari pana in 2015.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri