Astazi incepe in Japonia Expozitia Universala 2005, un eveniment care va dura pana la sfarsitul lunii septembrie. Japonezii au ales ca tema a expozitiei \"Intelepciunea naturii\".
Este prima manifestare de acest fel care propune vizitatorilor sai redescoperirea relatiei dintre om si natura, dupa ce editiile din ultimele decenii au adus in prim plan cele mai spectaculoase evolutii industriale.

RECICLARE.

Modul in care au fost construite pavilioanele expozitiei respecta intru totul acest concept – toate materialele de constructie vor fi refolosite dupa incheierea manifestarii, iar caile de acces la standuri sunt suspendate pentru a evita defrisarea in zona, anterior un parc public. Pavilionul Japoniei este construit din bambus, fara nici un fel de sustinere metalica, iar peretii – de fapt, niste gradini pe verticala – au rolul unui adevarat plaman. Incinta include si o serie de laboratoare stiintifice, printre care o sfera care reproduce Pamantul.

NATURAL.

Vizitatorii pot vedea – pentru prima data in lume, la o scara de unu la un milion – imagini la 360 de grade cu cerul instelat sau adancurile marilor.Sunt expusi roboti casnici, ce comunica cu familia care ii adopta si iau initiative fara a astepta comenzile cuiva, precum si vehiculele de transportat persoane care se deplaseaza fara sofer.

SI NOI.

Pavilionul Rom‚niei contine o moara de apa, iar podeaua este construita din lemn.

In pavilion sunt expuse mai multe manechine albe, care amintesc intr-o maniera mai putin conventionala de costumele noastre populare. Unele dintre aceste manechine sunt inlantuite de plante cataratoare, simbolizand – potrivit creatoarei Doina Levintza – "femeia mama, femeia natura".


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
Romanii vor sa manance bio, dar foarte putini stiu de fapt ce inseamna