Compania Hewlett Packard (HP) a produs si vandut, din 1984 si pana in prezent, 100 de milioane de imprimante laser, potrivit datelor HP.

In urma cu 22 de ani, HP a reinventat notiunea de imprimare - lansand prima imprimanta laser de birou din lume. in acest interval de timp, imprimantele laser HP s-au diferentiat fata de restul ofertelor din piata prin calitate si fiabilitate foarte ridicate, primind in fiecare an cele mai bune calificative din partea clientilor.

Pentru gradul ridicat de satisfactie al clientilor, HP a primit distinctia Reader's Choice din partea revistei PC Magazine timp de 14 ani consecutiv, fiind singurul producator de echipamente de imprimare care a reusit aceasta performanta, informeaza Rompres.

De asemenea, HP si-a consolidat pozitia de lider si prin numarul foarte ridicat de inovatii in domeniul imprimarii personale sau de birou, printre aceastea numarandu-se tehnologia HP Instant On, care permite reducerea timpului de incalzire pana la 0 pentru imprimantele laser sau tehnologiile de imbunatatire a calitatii imaginii - fara a mari inutil rezolutia.

In decursul timpului, HP si-a imbunatatit oferta de echipamente de imprimare, oferind in acest moment gama cea mai larga de imprimante laser si cu jet de cerneala si echipamente multifunctionale laser si cu jet de cerneala de pe piata.

Daca prima imprimanta laser de birou costa 3.500 dolari in 1984 si avea viteza de 8 pagini pe minut, prima pagina fiind imprimata dupa mai bine de 2 minute, cele mai ieftine imprimante laser HP costa acum sub 100 de euro (HP Laserjet 1018) si tiparesc prima pagina in mai putin de 8 secunde. Viteza maxima atinsa de echipamentele actuale HP este de peste 50 pagini pe minut. Cea mai ieftina imprimanta laser color HP costa mai putin de 300 de euro (HP Color Laserjet 1600) si ofera o viteza de imprimare color cu aproape 50% mai mare decat concurenta ei directa.

HP este o companie furnizoare de solutii tehnologice destinate consumatorilor individuali, intreprinderilor si institutiilor din intreaga lume. Oferta companiei cuprinde infrastructura IT, echipament de calcul si acces de uz personal, servicii globale si solutii de imprimare si prelucrare a imaginilor.

In ultimele patru trimestre financiare, incheiate la 30 aprilie 2006, veniturile obtinute de HP au totalizat 88,9 miliarde dolari.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
Imprimante laser color care printeaza de 2x mai rapid decat celelalte