Organizarea licitatiilor pentru licentele de TV digitala ramase nealocate si pentru spectrul radio in frecventele de 3,4-3,8 GHz destinat transmisiilor de date sunt doua dintre obiectivele planului de actiuni in 2015 al autoritatii de reglementare in comunicatii (ANCOM).

"Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM) a discutat in cadrul Consiliului Consultativ cu industria de comunicatii si servicii postale din Romania Planul de actiuni al ANCOM pentru anul 2015, dar si decizia privind cererea de compensare a costului net aferent furnizarii serviciilor postale din sfera serviciului universal in anul 2013 transmisa de CNPR", se arata intr-un comunicat al institutiei, scrie Mediafax.

In 2015, ANCOM va continua demersurile de implementare a legii infrastructurii cu proiectul multianual de realizare a inventarului national al retelelor publice de comunicatii si a elementelor de infrastructura asociate acestora. De asemenea, autoritatea va continua procesul revizuirii pietelor relevante in ceea ce priveste serviciile de linii inchiriate-segmente terminale, va identifica eventualii furnizori cu putere semnificativa si va stabili masurile de reglementare ce se impun pentru monitorizarea si stimularea concurentei in domeniul furnizarii serviciilor de acces la internet in banda larga.

Pe directia administrarii eficiente a spectrului radio, ANCOM va aloca resurse suplimentare de spectru pentru comunicatii de banda larga prin organizarea licitatiei de alocare a spectrului radio in banda de frecvente 3,4-3,8 GHz. Totodata, autoritatea va sustine procesul de trecere la televiziunea digitala terestra organizand in trimestrul al doilea al anului viitor licitatia pentru multiplexele nationale ramase nealocate si pentru multiplexele regionale si locale.

"In urma consultarii publice, planul de actiuni pentru anul 2015 a fost completat, autoritatea urmand a organiza o consultare publica in anul 2015 pentru pregatirea unei licitatii in vederea alocarii spectrului radio pentru T-DAB (radiodifuziune digitala terestra) in banda VHF", se mai spune in comunicat.

Citeste si:
ANCOM:Cinci firme au adjudecat noua licente regionale de televiziune
ANCOM: Cinci firme si-au...

Anul viitor, autoritatea va desfasura o campanie de control pentru a verifica respectarea de catre furnizorii de servicii de comunicatii destinate publicului a obligatiilor minime pe care acestia trebuie sa le insereze in contractele incheiate cu utilizatorii finali si o campanie de verificare a respectarii obligatiilor de informare a utilizatorilor finali de catre furnizorii serviciilor de comunicatii.

Pentru a oferi furnizorilor de servicii de comunicatii destinate publicului un set de clarificari cu privire la modul de interpretare si de aplicare in practica a obligatiilor ce trebuie respectate de acestia in cazul contractelor la distanta incheiate cu consumatorii, ANCOM va elabora un ghid pentru incheierea contractelor la distanta/in afara spatiilor comerciale.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
SNR reia licitatia pentru trecerea la televiziunea digitala terestra