La un PER de aproximativ 10, ar rezulta pentru o actiune Romtelecom 87 RON. Din perspectiva raportului dintre pret si valoarea contabila pe actiune, avem 230 RON.
In momentul in care Romtelecom va fi tranzactionata la Bursa de Valori Bucuresti (bineinteles, in urma unei oferte publice de vinzare), va fi prima companie din sectorul telecomunicatiilor prezenta in ringul bursier romanesc. Fie si numai din acest punct de vedere, normal ar fi ca Romtelecom sa stirneasca interes din partea investitorilor din toate categoriile: persoane fizice si institutionali, straini sau autohtoni, speculatori sau cu orizont de plasament mediu si lung.

Dosarul Romtelecom prezinta particularitati legate de specificul activitatii, structura actuala a actionariatului, performanta economica, perspectivele de crestere in viitor. Cel putin in privinta rezultatelor financiare care ne-au fost puse la dispozitie pentru anii 2005 si 2004 se poate constata o oarecare involutie atit referitor la profitul net obtinut, cit si la cifra de afaceri. Astfel, scaderea cifrei de afaceri din 2004 in 2005 a fost de 2,27% in termeni nominali, in timp ce profitul s-a diminuat cu circa 17%.

Datorii mici

In ceea ce priveste elementele de bilant, constatam o evolutie favorabila in sensul ca scaderea datoriilor totale (26,11%) a fost mult mai ampla decit cea a activelor totale (3,12%) ceea ce implicit a condus la o imbunatatire a nivelului capitalurilor proprii de la 7,01 miliarde RON in 2004 la 7,33 miliarde RON in 2005 (si 7,41 miliarde RON in trimestrul I 2006).

Sursa: http://www.cotidianul.ro/index.php?id=4608&art=252&cHash=67c01a1da8

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri