Teamnet International va incasa 43 mil. lei de la Cadastru pentru actualizarea sistemului IT

Teamnet International va actualiza Agentiei Nationale de Cadastru si Publicitate Imobiliara (ANCPI) sistemul informatic integrat de cadastru si publicitate imobiliara (E-Terra3), valoarea contractului, atribuit prin licitatie, ridicandu-se la 43,03 milioane de lei (cu TVA) in urmatoarele 15 luni.

Prin anuntul de atribuire, contractul a fost estimat la 43,09 milioane de lei, cu TVA. La licitatie au mai depus oferte asociatiile formate din En-Genius Solutions SRL si Bull Romania, respectiv Star Storage si Indra Sistemas, potrivit datelor www.e-licitatie.ro, scrie Mediafax.

Contractul va fi finantat prin fonduri europene (Fondul European de Dezvoltare Regionala prin Programul Operational Asistenta Tehnica) si bugetul de stat.

"Obiectivul general al proiectului consta in consolidarea capacitatii de coordonare a implementarii fondurilor structurale prin actualizarea sistemului informatic integrat de cadastru si publicitate imobiliara compatibil cu Directiva INSPIRE E-Terra3", se arata in caietul de sarcini al licitatiei.

ANCPI a fost infiintata in 2004 prin reorganizarea Oficiului National de Cadastru, Geodezie si Cartografie si functioneaza sub autoritatea Secretariatului General al Guvernului. Potrivit datelor www.e-licitatie.ro, sistemul informatic integrat de cadastru si publicitate imobiliara a fost realizat si extins de IBM Romania si Esri Romania, valoarea cumulata a sase contracte atribuite celor doua companii ridicandu-se la 93,5 milioane de lei, TVA inclusa, in perioada 2007-2012.

Citeste si:
Amenda gigant de la Consiliul Concurentei pentru doua companii IT
Amenda gigant de la Consiliul...
Citeste si:
Pasi de urmat in caz ca suspectezi ca ai coronavirus
Pasi de urmat in caz ca...

La inceputul anului 2014, Teamnet International a castigat o licitatie pentru furnizarea catre ANCPI de servicii de digitalizare a cartilor funciare din 9 judete, contractul ridicandu-se la 212,4 milioane lei, TVA inclusa (46,9 milioane euro) in patru ani, oferta fiind cu 1 ban sub valoarea estimata de institutie.

Teamnet International Ploiesti (judetul Prahova) a fost infiintata in 2001 si este un important furnizor de solutii IT si sisteme informatice pentru companii. Conform datelor de la Registrul Comertului, actionarii companiei sunt Fintech Investment Ltd (Marea Britanie) - 49,91%, TNI Stock Invest SRL - 2,57%, Radu-Bogdan Nedelcu - 8,75%, Ion-Ovidiu Trascu -8,75%, Bogdan Padiu - 15,81%, George-Mihail Stan - 8,75%, Bogdan-Nicolae Cucosel - 0,16%, Dumitru-Marius Popa - 0,16%, Delia-Roxana Albu - 0,16%, Ana-Maria Doana - 0,16%, Laura-Mihaela Juganaru - 0,16%, Roxana Avramescu - 0,16%, Diana Vasile - 0,25%, Silviu-Daniel Tataru - 0,25%, Lucian Nanau - 2% si Florin Hoinarescu - 2%.

In 2013, afacerile firmei au crescut la 285,2 milioane de lei, de la 235,7 milioane de lei in urma cu un an, iar profitul net a crescut cu 14%, la 18,4 milioane de lei.

Teamnet a fost infiintata de deputatul PSD si omul de afaceri Sebastian Ghita, ca parte a grupului de firme Asesoft, alaturi de Iulian Stanciu. Ghita a anuntat in august 2012 ca si-a vandut toate actiunile detinute la firmele de IT&C, inclusiv la Teamnet.

Citeste si:
Contract de 27,5 mil. lei pentru cadastrarea a 173.000 de hectare...
Contract de 27,5 mil. lei...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri