Case si masini conectate, gadget-uri care iti urmaresc parametri de sanatate si alte wearables pot fi instrumente foarte utile pentru consumatori, dar colectarea de date personale de catre toate aceste device-uri starneste ingrijorarea mai multor organisme de reglementare.

Presedintele Federal Trade Commission (FTC) Edith Ramirez a ridicat joi semne de exclamare privind potentialul abuz al firmelor private pe marginea “Internet of Things”, subliniind ca firmele trebuie sa se axeze mai mult pe dezvoltarea de produse si servicii care sa protejeze datele personale ale clientilor, scrie presa internationala.

“In viitorul nu foarte indepartat, multe, daca nu toate aspectele vietilor nostre, vor fi stocate si observate la nivel digital”, a subliniat Ramirez. Aceste device-uri conectate “colecteaza, transmit, stocheaza si deseori impartasesc foarte multe date despre consumatori, unele dintre ele extrem de personale”, a spus ea.

Ramirez si alti oficiali ai FTC au incercat in ultimii ani sa avertizeze utiliazatorii de tehnologie dar si companiile private pe marginea potentialelor probleme de securitate pe care le implica tehnologia “excesiva”. Anul trecut, FTC a dedicat o zi intreaga pentru un summit in cadrul caruia s-au discutat posibile reglementari ale Internet of Things. Un raport amanuntit ar putea fi facut public chiar in ianuarie.

Retail jobs
Aboneaz─â-te pe

Calculator Salariu: Afl─â c├ó╚Ťi bani prime╚Öti ├«n m├ón─â ├«n func╚Ťie de salariul brut ┬╗

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din sec╚Ťiunea IT & C »Setari Cookie-uri