Presedintele Federal Trade Commission (FTC) Edith Ramirez a ridicat joi semne de exclamare privind potentialul abuz al firmelor private pe marginea “Internet of Things”, subliniind ca firmele trebuie sa se axeze mai mult pe dezvoltarea de produse si servicii care sa protejeze datele personale ale clientilor, scrie presa internationala.

“In viitorul nu foarte indepartat, multe, daca nu toate aspectele vietilor nostre, vor fi stocate si observate la nivel digital”, a subliniat Ramirez. Aceste device-uri conectate “colecteaza, transmit, stocheaza si deseori impartasesc foarte multe date despre consumatori, unele dintre ele extrem de personale”, a spus ea.

Ramirez si alti oficiali ai FTC au incercat in ultimii ani sa avertizeze utiliazatorii de tehnologie dar si companiile private pe marginea potentialelor probleme de securitate pe care le implica tehnologia “excesiva”. Anul trecut, FTC a dedicat o zi intreaga pentru un summit in cadrul caruia s-au discutat posibile reglementari ale Internet of Things. Un raport amanuntit ar putea fi facut public chiar in ianuarie.