Este un lucru des intalnit acela ca dupa o masa copioasa sa fiti nevoiti sa mai largiti cu o masura cureaua de la pantaloni, insa un start-up din Franta se pare ca a gasit solutia pentru problema creand o curea inteligenta.

Pe langa ajustarea in functie de circumferinta taliei, cureaua inteligenta, denumita Belty, inregistreaza si informatii despre sanatatea corpului, cat si despre activitatea sau inactivitatea organismului. Astfel, Belty, alerteaza posesorul acesteia cand sta prea mult timp intr-o pozitie fixa si ii sugereaza sa faca miscare. Faptul ca inregistreaza datele si mai ales marimea taliei poate fi un indicator cheie in stabilirea nivelului de sanatate. Belty, care vine dotata cu mai multi senzori, un accelerator si giroscop, stie exact cat de multa miscare trebuie sa faci, dar si cand trebuie sa fii mai activ.

Cureaua se conecteaza la smartphone prin intermediul unei aplicatii care aduna informatiile intr-un tabel pe nivelul intregii zile, iar la finalul acesteia ii da posesorului un feedback si cateva sugestii de care trebuie sa tina cont.

Un secol marcat de sedentarism in care producatorii vin cu solutii pentru sanatate

Este inca dificil de spus daca inventia prezentata la CES 2015 isi va putea face loc pe piata sau nu, dar trebuie sa recunoastem ca este demna de luat in seama. Intr-un secol agitat, dar si marcat de sedentarism, companiile au inceput sa isi concentreze produsele si mai mult in zona de sanatate, atat prin noi dispozitive cat si prin aplicatii dedicate. Chiar si asa, pretul noului dispozitiv nu a fost facut public, dar conform unor informatii obtinute de catre Mashable produsul este targetat unor consumatori mai instariti.

Sursa foto: captura TheVerge.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri