Sony Corporation a prezentat in cadrul International Consumer Electronics Show 2015 (CES) cele mai noi produse ce vor fi lansate pe piata in acest an. Evenimentul se desfasoara in Las Vegas, Nevada, in perioada 6 - 9 ianuarie.

Filozofia companiei, aceea de a „inspira si de a satisface curiozitatea oamenilor din intreaga lume, conectandu-i la emotia experientei in utilizarea celor mai noi gadget-uri”, se regaseste integrata in cadrul standului Sony prin cele mai noi produse si prototipuri care aduc in prim plan tehnologiile 4K Ultra High-Definition, High-Resolution Audio („Hi-Res”) si SmartWear.

Sony transpune experienta 4K la un nivel superior prin intermediul unei game largi de produse compatibile 4K. In 2015 vor fi lansate pe piata 4 noi serii LCD BRAVIA Ultra HD 4K, insumand un total de 12 televizoare a caror calitate a imaginii este asigurata de propriul procesor 4K de la Sony, X1. Printre noile modele BRAVIA se numara si cea mai subtire serie de televizoare din lume (de aproximativ 4,9 mm pe latura cea mai ingusta), precum si prima serie din lume cu difuzoare compatibile cu tehnologia Hi-Res.

Mai mult, Sony echipeaza o gama larga de televizoare 4K si Full HD cu cel mai nou sistem de operare de la Google, Android TV, ce ofera o compatibilitate sporita intre televizor si dispozitivele mobile cu Android. De asemenea, interfata Sony One-Flick Entertainment acorda utilizatorilor posibilitatea de a beneficia de o experienta unica, multumita telecomenzii cu suprafata tactila, ce permite accesarea continutului dintr-o singura miscare. Aceasta combinatie asigura consumatorilor un mod nou de interactiune cu televizorul, continutul, serviciile si aplicatiile disponibile.

Sony ofera pasionatilor de film sansa de a surprinde actiunea in 4K prin intermediul noului Action Cam capabil sa inregistreze cele mai clare imagini in format 4K UHD, inregistrand fidel cele mai intense momente. In plus, Sony prezinta si cea mai noua camera video 4K Handycam®, cu 30% mai mica si 20% mai usoara fata de modelul curent*3, echipata cu sistem de stabilizare Sony Balanced Optical SteadyShotTM.

De asemenea, gama de produse Sony compatibile cu tehnologia Hi-Res se va imbogati cu 10 dispozitive noi, printre care se numara sistemele Walkman, casti, sisteme audio wireless si home theater, precum si amplificatoare multi-canal integrate. Cu ajutorul celei mai recente tehnologii pentru codec-uri, LDAC, ce permite transmiterea de pana la 3 ori mai multe date comparativ cu tehnologiile existente, cei care iubesc muzica se pot bucura de piesele preferate chiar si atunci cand acestea sunt transmise wireless sau prin Bluetooth. Vizitatorii standului Sony pot testa si SongPal Link, functia disponibila pe cele mai noi produse si care ofera posibilitatea redarii simultane a aceluiasi continut audio pe mai multe dispozitive conectate.

In domeniul tehnologiei purtabile, Sony amplifica experienta dispozitivelor SmartWear prin largirea acestei game inovatoare. Noile produse permit analiza activitatilor zilnice prin intermediul aplicatiei Lifelog, totul pentru a imbunatati considerabil stilul de viata al utilizatorilor. Pentru 2015, Sony isi propune consolidarea relatiei cu brandurile de fashion si lifestyle, inovand modul in care pot fi purtate. De la casti si pana la ochelari, linia SmartWear va lua diverse forme. In plus, multumita unei palete largi de servicii si aplicatii oferite de Sony sau de terti, aceste dispozitive vor beneficia de o gama software considerabila, de la aplicatii pentru comunicare, la cele pentru sport – alergat, golf, fitness.

Principalele produse si prototipuri prezentate

Rezolutie 4K

Sony anunta la editia din acest an a CES 12 modele de televizoare BRAVIA 4K din trei serii diferite, ce aduc o experienta vizuala imbunatatita prin calaritate impresionanta, o paleta mai mare de culori, luminozitate si contrast ridicate. Toate acestea sunt posibile datorita utilizarii procesorului propriu 4K X1. Astfel, Sony prezinta in Las Vegas noua serie BRAVIA X9000C cu design de tip „Floating Style”, fiind cele mai subtiri televizoare din lume (cu o grosime minima de doar 4,9 mm). Totodata, Sony va prezenta seria X9300C, primele televizoare din lume care redau sunet de inalta definitie. Acestea sunt echipate cu difuzoare compatibile High Resolution Audio, iar tehnologia DSEEHX™ incorporata imbunatateste calitatea fisierelor audio care au trecut prin procesul de compresie(fie ca e cel transmis de furnizorii de servicii TV, fie ca este din alte surse) pana aproape de calitatea Hi-Res.

Produsele Sony sunt compatibile cu standardele de compresie video 4K H.265/HEVC (High Efficiency Video Coding) si WebM VP9 permitandu-le utilizatorilor sa se bucure de mai multe platforme de continut. Si pentru ca YouTube utilizeaza formatul VP9, orice utilizator poate urmari direct pe televizorul BRAVIA inregistrarile realizate cu camerele video Sony Action Cam 4K si care sunt disponibile online.

FDR-X1000VR, prima camera Sony Action Cam 4K poate inregistra imagini 4K/30p (100Mbps). Camera dispune de tehnologia avansata SteadyShot si este prima din gama care beneficiaza de tehnologia de diminuare a zgomotului produs de curentii de aer.

Noua camera Handycam FDR-AXP33 cu inregistrare 4K este cu aproximativ 30% mai mica si cu 20% mai usoara decat modelul existent deja pe piata si este prima din seria sa echipata cu sistem de stabilizare optica Balance Optical SteadyShot, capabil sa reduca trepidatiile in orice situatie de inregistrare, de la zoom, la imagini apropiate.

High-Resolution Audio 

Sony aduce utilizatorilor de produse audio o experienta de calitate superioara, fie ca sunt in confortul propriei case, fie ca aleg sa asculte muzica pe drum. Noile produse permit, de asemenea, auditii la o calitate impresionanta, chiar daca sunt facute wireless via Bluetooth, prin aplicatia SongPal Link, ce permite redarea melodiilor simultan pe mai multe dispozitive interconectate.

Noul Walkman NW-ZX2 Hi-Res este varful gamei ZX si reda sunetul la o calitate superioara fata de predecesorul sau datorita caracteristicilor de design care atrag dupa sine imbunatatiri ale experientei audio. Noul model are o autonomie de 33 de ore de redare a melodiilor in formate de inalta rezolutie (la 192 kHz/24 biti) si ofera o auditie impresionanta chiar si atunci cand este conectat wireless prin Bluetooth la castile Sony MDR-1ABT.

Sony prezinta in cadrul CES 2015 un prototip de player audio pentru masina ce reda sunet de inalta rezolutie.

SmartWear 

Printre prototipurile de dispozitive SmarWear, Sony prezinta anul acesta, la CES in Las Vegas, Smart B-Trainer – un dispozitiv usor, ce poate fi purtat pe cap, creat pentru pasionatii de jogging. Dispozitivul este echipat cu senzori de miscare si player audio si are ca scop incurajarea sportului ca rutina. Acesta selecteaza melodii potrivite tempo-ului de alergare si ritmului cardiac al utilizatorului si ofera, de asemenea, indicatii pentru diferite programe de antrenament.

De asemenea, la standul Sony din cadrul CES va fi expus pentru prima data pentru public dispozitivul concept SmartEyeglass Attach. Creat pentru cei care fac sport, acest dispozitiv valorifica expertiza unica a Sony in domeniul tehnologiei OLED si poate fi integrat in ochelarii produsi de terte companii. Acesta ofera utilizatorilor informatii importante pe un ecran color de inalta rezolutie. Dispozitivul este creat atat pentru cei care vor sa il foloseasca in interior, cat si pentru cei care practica sporturi in aer liber si este preconizat pentru lansare pana la finalul anului fiscal urmator, cand Sony va intra pe segmentul dispozitivelor SmartWear.


Life Space UX

Cu ocazia Consumer Electronics Show din 2014, Sony a prezentat conceptul Life Space UX, in incercarea de a reimagina spatiul de locuit. Sony continua comercializarea produselor prototip Life Space UX, dupa lansarea cu success a primului produs din gama, proiectorul 4K Ultra Shoort Throw. Acesta are capacitatea de a transforma un perete in apropierea caruia este asezat intr-o fereastra in marime naturala, cu o diagonala de 147 de inci, redand imagini Full HD impresionante. Proiectorul a fost lansat in State Unite in luna septembrie a anului trecut.

Anul acesta, mai multe produse din gama Life Space UX vor fi disponibile pe piata, inclusiv difuzoarele in forma de becuri LED, care au o dubla functionalitate: lumineaza si redau sunet. De asemenea, pentru anul acesta este planificata lansarea proiectorului portabil Ultra Short Throw – un dispozitiv compact in forma de cub cu o dimensiune de aproximativ 10 cm. Acesta poate proiecta o imagine cu diagonala de 50 de inci, permitand utilizatorilor sa urmareasca un film in orice incapere a casei. In plus, Sony va prezenta in premiera Symphonic Light, trei modele de dispozitive luminoase care redau sunete. Prin toate aceste produse unice, Sony va continua sa creeze si sa ofere noi moduri de viata in viziunea Life Space UX.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri