Jocurile video care prezinta curse de masini ii fac pe jucatori sa fie mai dispusi sa isi asume anumite riscuri in viata reala, precum condusul cu viteza excesiva, mersul pe contrasens, nerespectarea semnalelor luminoase la semafor si folosirea telefonului mobil in timpul conducerii automobilului, noteaza Mediafax, care citeaza Reuters.

Cercetatorii au ajuns la aceste concluzii in urma unui studiu realizat de curand pe baza unor teste si programe de simulare, efectuate la scurt timp dupa incheierea acelor jocuri video. Voluntarii cu personalitati mai aventuroase au fost mai inclinati sa isi asume riscuri si, cu cat jocul video era mai intens, cu atat riscurile asumate deveneau mai mari. Studiul a fost publicat in revista Injury Prevention.

Si alte studii mai vechi au descoperit o asociere intre jocurile video ce prezinta curse cu masini si inclinatia spre risc in timp ce participantii se afla la volan, iar noile rezultate intaresc si mai multe aceste concluzii, a precizat autorul noii cercetari, Mingming Deng, cercetator la Universitatea Jiaotong din orasul chinez Xi'an. Studiul a fost realizat pe un esantion de 40 de studenti ai universitatii citate, iar cei mai multi dintre ei erau barbati. Studentii au facut teste de personalitate la inceputul experimentului si au fost impartiti, la intamplare, in doua grupuri.

Jumatate dintre studenti au jucat un joc video ce implica o serie de curse pe un circuit auto, similare celor desfasurate in Formula 1, timp de 20 de minute. Ceilalti voluntari, care alcatuiau grupul de control, au jucat un cunoscut joc pe computer, Solitaire. La cinci minute dupa incheierea jocurilor, toti voluntarii au participat la Vienna Risk-Taking Test, un test care le-a permis sa vizioneze inregistrari video cu 24 de situatii de trafic rutier "riscante", prezentate pe computer din perspectiva conducatorului auto. Una dintre aceste situatii viza apropierea de o trecere peste o cale ferata, in timp ce bariera incepea deja sa coboare. Intervalul de timp de care conducatorii auto au nevoie inainte de a incepe manevra de oprire pentru a respecta semnul rutier "Stop" este considerat in acest test un element fiabil care caracterizeaza predispozitia soferului de a-si asuma riscuri in traficul rutier.

Cum au reactionat studentii dupa testul cu jocurile de masini

Studentii din primul grup au asteptat, in medie, 12 secunde inainte de a incepe manevra de oprire. Prin comparatie, cei din grupul cu jocul Solitaire au avut nevoie de doar 10 secunde inainte de a initia aceeasi manevra.

In functie de testele de personalitate, voluntarii care erau mai aventurosi din fire au fost dispusi sa isi asume mai multe riscuri in comparatie cu voluntarii mai putin aventurosi. Alte aspecte care tin de personalitate, precum tipul extravertit si tipul emotiv de personalitate, nu au parut sa influenteze rezultatele studiului.

Sursa foto: EA.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri