Dependenta de telefonul mobil a devenit o problema majora, lipsa acestui dispozitiv ducand, in cazul unor persoane, la probleme cognitive si chiar la o senzatie de rau fizic, potrivit unui studiu citat de dailymail.co.uk, scrie Mediafax.

Unul dintre primele studii serioase care au cercetat ce se intampla cand oamenii nu au telefoanele mobile la ei a descoperit ca acestia au rezultate foarte proaste cand sunt supusi unor teste mintale, care presupun concentrare si atentie. De asemenea, cercetarea a aratat ca separarea de telefonul mobil poate duce la cresterea ritmului cardiac, dar si la apartia anxietatii si a unor sentimente neplacute.

Studiul a fost efectuat pe o serie de utilizatori de telefoane inteligente. "Rezultatele cercetarii noastre au aratat ca separarea de iPhone-ul personal poate avea un impact negativ in ce priveste performantele inregistrate in timpul unor sarcini ce implica efort mintal", a declarat Russell Clayton, doctorand al Scolii de Jurnalism din cadrul Universitatii Missouri si principalul autor al studiului publicat in Journal of Computer-Mediated Communication.

"In plus, rezultatele sugereaza ca dispozitivele electronice ajung sa fie o extensie a propriei persoane, astfel incat atunci cand suntem separati de acestea , trecem prinr-un proces de «renuntare» la sine si o stare fizica negativa", a mai spus Clayton.

Cercetatorii spun ca utilizatorii de telefoane inteligente ar trebui sa evite sa se desparta de telefon in acele perioade ale zilei in care este nevoie sa fie foarte concentrati, cum ar fi momentele cand au examene, cand trebuie sa participe la sedinte si conferinte, cand trebuie sa definitiveze o sarcina importanta la locul de munca, pentru ca ar putea sa aiba performante cognitive mai slabe.

Totodata, studiul a aratat ca atunci cand telefoanele suna, iar proprietarii nu pot raspunde in timp ce rezolva simple teste lingvistice, rata pulsului si tensiunea arteriala a acestora creste, ca si sentimentele de anxietate si neplacere.

Sursa foto: Telefon mobil, Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri