Adio translatori? Discursurile vor putea fi traduse prin Google in timp real

Compania Google, care detine cel mai popular motor de cautare din lume, va lansa in curand un nou sistem ce va permite traducerea in timp real a unui discurs, informeaza theverge.com, preluat de Mediafax.

Dupa ce, luna trecuta, serviciul de comunicare Skype al Microsoft a lansat un program pentru traducerea simultana a discursului uman, si Google planuieste lansarea unui aplicatii similare, relateaza theverge.com, citand publicatia The New York Times.

Conform The New York Times, Google urmeaza sa lanseze o versiune actualizata a serviciului sau Google Translate, pentru dispozitivele care au sistem de operare Android. Noul serviciu va include un sistem care va recunoaste in mod automat discursurile in limbi foarte populare si va oferi in timp real traducerea acestora.

Inca din iulie 2013, Google a anuntat ca va lansa o versiune actualizata a serviciului sau Google Translate, care va furniza traduceri "aproape perfecte". Google Translate ofera in prezent posibilitatea traducerii unor texte din 90 de limbi straine. Totodata, Google Translate ofera utilizatorilor posibilitatea de a asculta traducerea unor texte in unele dintre cele mai cunoscute limbi. In versiunea actualizata, noul serviciu al Google va permite recunoasterea automata a limbii in care o persoana vorbeste si va traduce in timp real discursul intr-un text.

The New York Times mai precizeaza ca Google va lansa o aplicatie care va permite utilizatorilor cu dispozitive mobile sa traduca automat textele de pe indicatoarele rutiere straine. Fondata in 1998, de Larry Page si Sergey Brin, Google este astazi o companie prezenta pe toate marile piete globale. Google are sediul central in Silicon Valley si birouri in America de Nord si de Sud, Europa si Asia. Google, proprietarul celui mai popular motor de cautare pe internet, a deschis, pe 1 noiembrie 2010, un birou in Bucuresti, echipa din Romania fiind coordonata de Dan Bulucea.

Citeste si:
Facebook și Google au ajuns la un acord cu Australia: cât vor...
Facebook și Google au ajuns...

Foto: Shutterstock / Google


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri