Samsung, cel mai mare producator de smartphone-uri si telefoane mobile la nivel global, vrea sa cumpere compania canadiana BlackBerry, in schimbul sumei de 7,5 miliarde de dolari, ceea ce ar putea deveni cea mai mare tranzactie pe piata IT&C din 2015.

Potrivit unor surse apropiate situatiei si citate de Reuters, Samsung si-ar dori sa achizitioneze compania canadiana pentru 7,5 miliarde de dolari, asta dupa ce BlackBerry ar fi primit mai multe oferte de preluare dar pe care le-a respins. Pentru Samsung, achizitia companiei canadiene ar insemna si adaugirea unui portofoliu de peste 40.000 de patente, evaluate la peste 1,4 miliarde de dolari in vara anului trecut.

Samsung si BlackBerry neaga existenta unor discutii

Cele doua companii neaga existenta unor discutii privind o preluare. In plus, presa de specialitate nota zilele trecute ca oficialii BlackBerry au respins mai multe oferte, sugerand ca valoarea de achizitie a companiei ar trebui sa fie mult mai mare.

Daca informatiile aparute in presa privind o posibila achizitie a BlackBerry de catre Samsung se vor dovedi reale, sud-coreenii vor profita din plin de aceasta mutare, mai ales pentru penetrarea segmentului de business, acolo unde Samsung incearca sa patrunda de mai mult timp, fiind o zona dominata intr-o mare masura de Apple.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri