Mai multe companii mari de media din SUA, intre care publicatiile The New York Times si The Washington Post si grupul de televiziune NBC Universal, au anuntat, joi, ca isi vor uni eforturile pentru a testa drone in scopul strangerii de informatii, potrivit AFP.

Informatia a fost facuta publica dupa ce televiziunea de stiri CNN a anuntat, luni, ca a incheiat un acord cu Agentia federala pentru aviatie (FAA), care ii va permite sa faca teste cu drone, in scopuri jurnalistice, pe teritoriul Statelor Unite ale Americii. In cazul CNN, testele vor fi desfasurate in colaborare cu Georgia Tech Research Institute.

In schimb, atat cotidianul The New York Times, cat si ziarul The Washigton Post, agentia de stiri Associated Press si agentia de fotografii Getty Images vor colabora cu Virginia Polytechnic Institute (Virginia Tech).

Virginia Tech, situata la aproximativ 400 de kilometri la sud-vest de Washington, se numara printre putinele institutii autorizate sa efectueze teste cu drone pentru scopuri civile. In cazul proiectului derulat de aceste zece companii de media, vor fi testate drone de mici dimensiuni.

Potrivit directorului executiv al Virginia Tech, Rose Mooney, aceasta colaborare cu institutii de media ar putea furniza proceduri rapide si eficiente pentru strangerea de informatii, dar si o reducere a costurilor in acest scop. De asemenea, datorita folosirii dronelor, jurnalistii nu vor mai risca sa fie pusi in pericol in anumite situatii.

Folosirea in regim privat a acestor micute aeronave fara pilot (utilizate initial in scopuri militare), care permit realizarea unor imagini si recoltarea de informatii, era pana acum aproape interzisa in Statele Unite ale Americii, cu cateva exceptii si in conditiile zborurilor de joasa altitudine (mai putin de 122 de metri, departe de aeroporturi).

Extrem de apreciate pentru potentialul pe care il ofera in privinta acoperirii mediatice din aer a unor evenimente de actualitate, sportive si culturale, gratie unor unghiuri noi, aceste vehicule aeriene fara pilot beneficiaza de un numar tot mai mare de voci care militeaza in Statele Unite pentru adoptarea unei legislatii a dronelor. Data publicarii acestor reguli, asteptata pentru acest an, nu a fost deocamdata anuntata oficial.

In prezent, sunt exceptate de interdictia formulata de Agentia federala pentru aviatie (FAA) doar cateva companii specializate (in supraveghere aeriana, monitorizare a siturilor de contructii si a actiunilor de stingere a incendiilor produse in exploatarile de gaze naturale) si companiile de productie a imaginilor.

Pe langa rezervele ce vizeaza protejarea vietii private - dronele permit captarea si stocarea de imagini cu persoane -, unul dintre cele mai mari obstacole din calea autorizarii lor in sectorul civil se refera la temerile ce vizeaza riscul crescut de producere a unor coliziuni aeriene.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri