Dell Inc., cel mai mare producator mondial de laptopuri, a anuntat ca va retrage de pe piata 4,1 milioane baterii pentru laptop-uri existand posibilitatea ca acestea sa se supraincalzeasca si sa ia foc, anunta BBCNews.

Un purtator de cuvant de la Dell a precizat ca bateriile respective au fost produse de grupul japonez Sony Corp. si au fost introduse in notebook-urile Dell livrate in perioada 1 aprilie 2004-18 iulie 2006. "in eventualitatea putin probabila a unui scurt-circuit, exista riscul supraincalzirii bateriei si aparitia de fum si/sau incendiu. Desi au fost putine incidente de acest fel, am optat sa luam in mod rapid decizia de retragere masiva de pe piata", a declarat Ira Williams, purtator de cuvant.

Bateriile respective au fost incluse in modelele de notebook-uri Latitude, Inspiron si XTS produse de Dell. Compania intentioneaza sa lanseze un site web (dellbatteryprogram.com) in care sa fie descrise modelele afectate de aceasta retragere si sa explice consumatorilor cum pot primi baterii de schimb. Incidente referitoare la notebook-uri Dell care au luat foc au fost semnalate recent atat in SUA, cat si in Japonia si Singapore.

Anuntul facut luni seara a fost cea de a treia decizie de retragere de pe piata de baterii pentru notebook-uri la care a recurs Dell in ultimii cinci ani. in luna decembrie a anului trecut Dell a retras de pe piata 22.000 de baterii pentru notebook-uri dupa aparitia unor simptome similare cu cele semnalate luni. De asemenea in anul 2001 aceiasi companie a retras de pe piata alte 284.000 baterii pentru notebook-uri.

Potrivit unui analist citat luni seara de editia online a cotidianului Wall Street Journal, aceasta ultima retragere de pe piata ar putea costa grupul Dell aproximativ 200 milioane dolari, insa majoritatea acestor pierderi ar urma sa fie asumate de grupul Sony, producatorul bateriilor respective.

Oficialii Dell au anuntat de curand ca vor utiliza incepand cu sfarsitul acestui an cipuri produse de AMD, dupa ce timp de 22 de ani Intel a fost furnizorul exclusiv de microprocesoare pentru Dell. Compania a raportat un profit net de 762 de milioane de dolari in ultimul trimestru, in scadere cu 18% fata de perioada similara a anului trecut.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri