IBM va concedia in acesta saptamana aproape 26% din totalul celor 430.000 de angajati la nivel mondial, cea mai mare operatiune de acest fel efectuata de o companie pana in prezent, potrivit unor informatii publicate de revista Forbes.

In cadrul unui program de reorganizare denumit Proiectul Chrome, IBM va desfiinta 111.800 de posturi, majoritatea din Statele Unite ale Americii, scrie Mediafax.

Mutarea ar ajuta compania sa se concentreze pe segmentul de cloud computing, potrivit Forbes. Precedentul record in materie concedieri colective este detinut tot de IBM. In 1993, gigantul american a concediat 60.000 de angajati, relateaza Sky News.

Pana in prezent, reprezentantii IBM nu au facut comentarii pe tema restructurarilor de personal, iar mai multi analisti si-au exprimat deja indoiala cu privire la numarul urias de angajati care ar putea fi concediati. IBM a inregistrat un profit net de 5,5 miliarde de dolari in ultimul trimestru al anului trecut, in scadere cu 11% de la 6,2 miliarde de dolari in aceeasi perioada a anului 2013. Veniturile din operatiuni continue au coborat cu 12%, la 24,11 miliarde de dolari.

Sursa foto: Disponibilizari, Shutterstock

Citeste si:
Ce rol are Huawei in jocul de sah dintre China si SUA
Jocul de sah dintre China si...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
Concedieri masive la un gigant auto din cauza motoarelor cu combustie