Grupul Siemens Romania a castigat contractul in valoare de 5,131 milioane de euro pentru extinderea retelei de comunicatii voce-date pentru granita de nord-est a Romaniei (judetele Botosani si Suceava).

Autoritatea contractanta este Ministerul de Finante, prin Oficiul de Plati si Contracte Phare, iar beneficiarul este Ministerul Administratiei si Internelor, prin Politia de Frontiera Romana.

Licitatia a avut loc in luna noiembrie 2005, printre ceilalti candidati numarandu-se Alcatel Romania, Intrarom si TLR Consultants, Inc, iar criteriul de adjudecare a fost cel mai mic pret, in conditiile indeplinirii cerintelor tehnice solicitate prin caietul de sarcini.

Contractul a fost semnat in luna martie 2006, urmand ca pana la sfarsitul lunii februarie 2007 sa fie finalizate toate lucrarile.

In acest moment sunt incheiate lucrarile de planificare, coordonare si sincronizare cu alte proiecte de profil ale Ministerului Administratiei si Internelor, urmand ca in perioada imediat urmatoare sa inceapa activitatile propriu-zise de implementare, se arata in acelasi comunicat.

Siemens va livra echipamente pentru infrastructura retelei de comunicatii voce-date, sistemul it din dotarea Politiei de Frontiera, precum si infrastructura de lucrari civile (turnuri, bransamente electrice, surse de alimentare).