Casa Nationala de Asigurari de Sanatate (CNAS) va organiza licitatii pentru doua sisteme IT in valoare totala de 163,3 mil. lei cu TVA, care vor gestiona retetele medicale necompensate si pentru substante stupefiante, precum si concediile medicale si biletele de trimitere. Licitatiile vor fi organizate in martie.

Prima licitatie are termen de deschidere a ofertelor data de 16 martie si are ca obiectiv achizitionarea de sisteme informatice pentru gestionarea retetelor medicale necompensate si a retetelor pentru substante stupefiante si psihotrope, conectarea la DES (Dosarul Electronic de Sanatate) a furnizorilor de servicii de laboratoare medicale, stomatologie, dispozitive medicale si ambulante, potrivit Mediafax.

Valoarea licitatiei se ridica la 78,82 milioane de lei, TVA inclusa. In cazul celei de-a doua licitatii, in valoare de 84,47 milioane de lei, termenul de deschidere a ofertelor a fost programat pentru 17 martie.

Autoritatea contractanta urmareste achizitionarea serviciilor necesare privind implementarea sistemelor informatice pentru gestionarea concediilor medicale si a biletelor de trimitere electronice, conectarea la DES (Dosarul Electronic de Sanatate) a furnizorilor de servicii de recuperare si ingrijiri la domiciliu.

Ambele licitatii sunt finantate prin fonduri europene nerambursabile si au durata de 8 luni de la data atribuirii. In februarie 2012, CNAS a atribuit consortiul HP Romania si Novensys Corporation contractul pentru furnizarea solutiei IT destinata introducerii cardului electronic de asigurari de sanatate, valoarea contractului ridicandu-se la 108,7 milioane de lei, inclusiv TVA (25 milioane de euro).

Citeste si:
Orban: Vor fi schimbate conducerile de la Spitalul Fundeni si CNAS
Orban: Vor fi schimbate...

O luna mai tarziu, HP Romania a castigat licitatia organizata de CNAS pentru solutia IT destinata sistemului national de prescriptie electronica, contractul avand o valoare de 44,99 milioane de lei, inclusiv TVA (10,3 milioane de euro). Licitatia pentru sistemul IT care va gestiona dosarele de sanatate ale populatiei a fost castigata in iulie 2013 de UTI Grup, pentru care CNAS a platit ofertantului suma de 101,4 milioane de lei, TVA inclusa.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
Ministrul Muncii: Sunt oameni care asteapta 5 luni pensia