Inainte de a cauta raspunsul la aceasta intrebare, trebuie sa va puneti alta intrebare: ce fel de website aveti? Cand alegeti planul de gazduire web, trebuie sa aveti in minte dimensiunea site-ului vostru. Vorbim de un blog sau de un magazin online? Pentru primul caz, spre exemplu, cea mai buna solutie ar fi un plan de gazduire shared. In cazul unui magazin online sau al altor site-uri de dimensiuni mai mari, este recomandat un hosting pe servere dedicate. Acum, haideti sa trecem putin prin fiecare tip de hosting pentru a va prezenta avantajele si dezavantajele.

Gazduirea shared inseamna, dupa cum puteti deduce din nume, ca website-ul va fi gazduit pe un server, impreuna cu alte site-uri. Practic, vei “share-ui” resursele acelui server. Si, implicit, si costurile. Asadar, principalul avantaj este ca veti plati doar o parte din server, preturile pornind de la 1 euro pe luna si ajungand la 20-30 de euro pe luna. Faptul ca imparti serverul cu alte site-uri poate fi si un dezavantaj. Daca folosesti prea multe resurse, site-ul tau va fi oprit. Daca serverul nu este bine securizat si un hacker acceseaza tot serverul, atunci va putea accesa si orice domeniu gazduit pe el. De asemenea, serverul poate cadea des daca nu iti alegi o firma buna de gazduire web.

Cat despre serverele dedicate, acestea sunt doar ale tale, deci te poti folosi de resursele serverului cum doresti. In functie de ce pachet de resurse alegi (cat de mult sau putin investesti), ai mai multe sau mai putine. Avantajele unui server dedicate sunt evidente. Vorbim de faptul ca te poti baza pe o securitate mai mare si ca ai control 100% asupra serverului. Bineinteles, toate acestea costa mai mult. Daca la gazduirea shared pretul maxim ajungea la 30 de euro, in cazul serverului dedicat pretul de pornire este de 50 de dolari.

Oricare ar fi alegerea voastra dintre cele doua optiuni, in ambele cazuri important este sa va alegeti o firma de gazduire web pe care va puteti baza. O astfel de recomandare ar fi http://www.webhosting4.net/. Reteaua lor de servere pentru gazduire web este colocata in GTS Telecom, cel mai puternic centru de date din Romania, si folosesc servere dedicate ultra-performante, monitorizate 24/7, colocate in camere securizate, cu temperatura si umiditate controlata, podele inalte si sistem de stingere a incendiilor. Mai mult decat atat, au mai multe pachete de gazduire web din care poti alege, de la “Beginner” la “Programul Web Design Agency” (PWDA) si multe oferte interesante (spre exemplu, pentru orice pachet de gazduire web platit pe 3 ani, primesti gratis inca 3).

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri