Gazduirea shared inseamna, dupa cum puteti deduce din nume, ca website-ul va fi gazduit pe un server, impreuna cu alte site-uri. Practic, vei “share-ui” resursele acelui server. Si, implicit, si costurile. Asadar, principalul avantaj este ca veti plati doar o parte din server, preturile pornind de la 1 euro pe luna si ajungand la 20-30 de euro pe luna. Faptul ca imparti serverul cu alte site-uri poate fi si un dezavantaj. Daca folosesti prea multe resurse, site-ul tau va fi oprit. Daca serverul nu este bine securizat si un hacker acceseaza tot serverul, atunci va putea accesa si orice domeniu gazduit pe el. De asemenea, serverul poate cadea des daca nu iti alegi o firma buna de gazduire web.

Cat despre serverele dedicate, acestea sunt doar ale tale, deci te poti folosi de resursele serverului cum doresti. In functie de ce pachet de resurse alegi (cat de mult sau putin investesti), ai mai multe sau mai putine. Avantajele unui server dedicate sunt evidente. Vorbim de faptul ca te poti baza pe o securitate mai mare si ca ai control 100% asupra serverului. Bineinteles, toate acestea costa mai mult. Daca la gazduirea shared pretul maxim ajungea la 30 de euro, in cazul serverului dedicat pretul de pornire este de 50 de dolari.

Oricare ar fi alegerea voastra dintre cele doua optiuni, in ambele cazuri important este sa va alegeti o firma de gazduire web pe care va puteti baza. O astfel de recomandare ar fi http://www.webhosting4.net/. Reteaua lor de servere pentru gazduire web este colocata in GTS Telecom, cel mai puternic centru de date din Romania, si folosesc servere dedicate ultra-performante, monitorizate 24/7, colocate in camere securizate, cu temperatura si umiditate controlata, podele inalte si sistem de stingere a incendiilor. Mai mult decat atat, au mai multe pachete de gazduire web din care poti alege, de la “Beginner” la “Programul Web Design Agency” (PWDA) si multe oferte interesante (spre exemplu, pentru orice pachet de gazduire web platit pe 3 ani, primesti gratis inca 3).