BestJobs a ajuns la 2,7 milioane de aplicari la joburi prin telefonul mobil in 2014, dupa o crestere cu 166% fata de 2013. Astfel, in medie, au avut loc 10.000 de aplicari zilnic prin aplicatia BestJobs.

Luni si marti sunt zilele in care cei mai multi romani aplica la anunturi de angajare prin dispozitive mobile. In septembrie 2014 s-a depasit pragul de 300.000 de aplicari trimise lunar, luna in care s-a inregistrat o crestere cu aproape 120% fata de septembrie 2013.

Cel mai mult s-a aplicat de pe telefoane mobile marca Apple si Samsung S4, dar topul preferintelor cuprinde si Nokia Lumia sau HTC Desire. In total, numarul noilor utilizatori care au aplicat de pe telefonul mobil a urcat cu 76%, la aproape doua milioane de candidati.

In acelasi timp, numarul locurilor de munca a crescut cu 52% in 2014, la 85.000 de joburi postate pe BestJobs in perioada ianuarie – decembrie, fata de datele inregistrate anul precedent.

Printre cele mai populare joburi in 2014 se numara Casier Agentie Pariuri Sportive, care a starnit interesul a peste 40.000 de candidati; sef de magazin, pentru care in 2014 au concurat 24.000 de persoane si operator pariuri, job ce a avut putin peste 20.000 de aplicari. Toate aceste locuri de munca se adresau candidatilor din intreaga tara, iar angajatorii au avut nevoie de mai multe persoane pentru acelasi tip de post.

In ceea ce priveste topul companiilor ce au facut angajari masive in 2014, primele locuri sunt ocupate de Hella Romania, cu aproape 800 de joburi, Emerson, cu 650 de joburi si Continental Automotive, ce au avut 613 joburi active.

Printre angajatorii notabili ce au sustinut puternic piata muncii in 2014 se numara si Adecco Romania, Banca Comerciala Romana, Vodafone, Oracle si Lidl Discount.

In acest moment, BestJobs.ro gazduieste peste 2.500.000 de CV-uri in baza de date si are peste 90.000 de companii client.

Sursa foto: Telefon mobil/Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri