Samsung, cat si HTC, dar si alti importanti producatori de telefoane si dispozitive mobile isi fac deja pregatirile pentru lansarile programate in luna martie, la evenimentul Mobile World Congress din Barcelona.

Pentru Samsung, insa, miza este cu atat mai mare cu cat Samsung Galaxy S6, viitorul varf de gama al sud-coreenilor, va trebui sa fie de departe cel mai bun smartphone realizat de catre companie pana in prezent, mai ales ca vanzarile sud-coreenilor au scazut destul de mult in raport cu concurenta puternica din partea Apple, dar si din partea concurentilor chinezi – Xiaomi si Lenovo.

Samsung a trimis deja invitatiile de presa catre invitati, anuntand evenimentul Unpacked 2015 care va avea la in Barcelona, in data de 1 martie, eveniment in care gigantul asiatic va prezenta, printre altele si noul smartphone Galaxy S6. Potrivit ultimelor zvonuri aparute pe Internet, noul smartphone va suferi modificari importante fata de ceea ce Samsung a lansat pana in prezent.

Samsung Galaxy S6, un smartphone dintr-o singura bucata

Un lucru pe care toate zvonurile il confirma este faptul ca telefonul va avea o constructie unibody (dintr-o singura bucata – n.red) din aluminiu, asa cum majoritatea smartphone-urilor de varf ale concurentei a realizat in ultimii ani – vorbind aici bineinteles despre HTC One, HTC One M8, LG G2 si G3, Sony Xperia Z(1,2,3) sau iPhone-urile celor de la Apple. Chiar daca LG si Sony au apelat la alte solutii decat la aluminiu, aspectul premium s-a pastrat. Se vehiculeaza astfel ca Samsung va renunta la policarbonatul de pe modelele de varf si va folosi o textura pe baza de aluminiu.

Constructia unibody blocheaza practic posibilitatea utilizatorului de a avea acces la interiorul dispozitivului mobil – lucru vazut de multi utilizatori drept un impediment, din moment ce bateria este unul dintre cele mai afectate componente ale unui telefon care sufera in timp. Pe de alta parte, constructia dintr-o singura bucata va face ca smartphone-ul sa capete un aspect mult mai premium, iar acest lucru va face ca si pretul telefonul sa fie ceva mai piperat.

Pe langa faptul ca va elimina posibilitatea de a accesa componentele din interior, se pare ca Samsung a analizat si mai bine in ultimul an cerintele consumatorilor, iar viitorul varf de gama al companiei va avea o si mai buna protectie la apa si zgarieturi. Pe de alta parte, Samsung Galaxy S6 va dispune si de un sistem acustic mai performant, format din doua difuzoare stereo, asta in conditiile in care pe Samsung Galaxy S5 regaseam un singur difuzor. Prin echiparea cu doua difuzoare, Samsung urmareste sa se apropie de o nisa dominata in prezent de catre HTC, care atat pe modelul M7 (HTC One), dar si HTC One M8 a impresionat. Este posibil ca in 2015 si Apple sa introduca pe piata un smartphone cu o echipare sonora mai performanta decat cea de pana acum, mai ales ca in 2014 compania a achizitionat grupul Beats by Dr. Dre, specializat in echipamente audio, in schimbul a 3 miliarde de dolari.

Samsung Galaxy S6 cu ecran 4K?

Despre Samsung Galaxy S6 se zvoneste ca va incorpora si un ecran mai mare de o calitate mai buna, iar mai mult decat atat ca va avea si functie 3D. Nu stim inca in ce masura va schimba noul ecran terminalul sau daca va fi ceva cu adevarat revolutionar, insa este foarte posibil ca rezolutia disponibila pe S6 sa fie una 4K (3840x2160 pixeli), ceea ce va face ca experienta sa fie una cu adevarat deosebita. Problema cu display-urile cu rezolutii mari este ca solicita la maximum bateria telefonului si fara o optimizare buna venita din partea departamentului tehnic, riscul ca produsul sa fie un fiasco este foarte ridicat. Desi pe piata au aparut foarte multe smartphone-uri cu rezolutii 2K (asa numitele Quad HD | 2560x1440 pixeli), acestea s-a dovedit ca sunt foarte mari consumatoare de energie, ceea ce diminueaza considerabil autonomia telefonului. Ramane de vazut ce va prezenta la debutul lunii martie cel mai mare producator de telefoane din lume.

Se pare insa ca Samsung s-a uitat cu atentie si la cerintele utilizatorilor pe partea multimedia, astfel ca Samsung Galaxy S6 ar urma sa incorporeze o camera foto cu un senzor de 20 de megapixeli, similar cu cel utilizat de Sony pe varfurile sale de gama, dar si o camera frontala de 8MP cu senzor special pentru video chat si apeluri video. Pe partea de echipare, Samsung va dota Galaxy S6 cu un procesor cu opt nuclee si o memorie de 3/4GB RAM si o protectie sporita a ecranului, toate alimentate de o baterie de 4.000 mAh.

Probabil ca Samsung si-a facut foarte bine temele si testele si a optimizat in asa fel smartphone-ul incat sa faca fata rigorilor utilizatorilor de azi. Mai mult, smartphone-ul ar urma sa dispuna si de posibilitatea de incarcare wireless, dar si alte functii de sanatate pe partea de software, alaturi de cele mai noi update-uri la sistemul de operare Android. Ramane de vazut insa cate dintre aceste informatii se vor adeveri.

Cat va costa Samsung Galaxy S6

La prima vedere specificatiile promit foarte mult, dar acest lucru ar urma sa vina si cu un cost pe masura. Daca ne aducem aminte anul trecut pretul la care s-a comercializat Samsung Galaxy S5 la lansare pe plan local, Samsung Galaxy S6 ar urma sa depaseasca episodul precedent. Conform unor informatii publicate pe Internet, Samsung Galaxy va veni in trei versiuni, una de 32 GB, de 64 si de 128 GB, renuntandu-se astfel la capacitatea de stocare de 16GB, care va deveni insuficienta o data cu evolutia aplicatiilor din magazinele virtuale. Practic modelul de 32 GB va avea un pret la liber de 749 euro (echivalentul a peste 3.300 de lei), la care daca se mai adauga si TVA de 24%, smartphone-ul ar urma sa coste, la liber, peste 4.000 de lei, in timp ce modelul de 64GB ar costa cu 100 de euro mai mult, iar cel de 128GB cu 200 de dolari fata de modelul standard, de 32GB.

Daca preturile vehiculate pentru viitorul Samsung Galaxy S6 ti se par mari, este un moment bun sa te orientezi spre modelul lansat anul trecut, care astazi se gaseste la preturi si de sub 2.000 de lei, in conditiile in care la lansare smartphone-ul depasea 3.000 de lei. Poti gasi modelul Samsung Galaxy S5 la un pret foarte bun la eMAG, iar in magazinele evoMAG sau SIGMANET il poti gasi la mai putin de 2.000 de lei, pentru varianta de 16GB.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri