S-a intamplat de nenumarate ori sa avem probleme cu reteaua wireless din casa sau ca echipamentul de retelistica ori sa nu fie prea performant si sa nu aiba acoperire sau chiar sa pice exact atunci cand te astepti mai putin. Se intampla acest lucru si tocmai de aceea forumurile de specialitate, dar si zona de comentarii a magazinelor online, sunt impanzite de zeci, sute de comentarii pe marginea performantelor dispozitivului Wi-Fi.

Este drept ca nu veti gasi un router care sa fie perfect, nici chiar si daca scoateti din buzunar o suma mai mare, pentru ca atunci veti considera ca nu isi justifica achizitia si raportul calitate – pret, dar pentru un utilizator obisnuit intr-un apartament sau intr-o casa care se confrunta cu probleme se pare ca a aparut o solutie.

Ii spune EERO si este fara indoiala o revolutie in domeniul retelisticii. EERO este un start-up care promite sa livreze un echipament capabil sa faca fata celor mai exigente cerinte, inclusiv pentru ceea ce va deveni in urmatoarea perioada streaming-ul 4K, in momentul de fata rezolutia de cea mai buna calitate disponibila la scara larga.

Dezvoltatorii EERO promit ca routerul de dimensiuni reduse sa functioneze fara probleme pentru 24 de ore si sa acopere fara probleme intreaga locuinta, fie ca vorbim despre un apartament de mici dimensiuni sau de o casa mai mare.

Cum functioneaza de fapt EERO

Conform dezvoltatorilor, EERO este primul “sistem integrat de Wi-Fi”, care promite sa livreze conectivitate uniforma in toata suprafeta casei. Incepand din aceste zile routerul poate fi comandat la pretul de 125 de dolari, livrarea urmand sa se faca in abia in vara. Despre Romania inca nu se stie cand si daca se va livra, dar un astfel de produs merita neaparat incercat.

Producatorii sustin ca dintr-o cutie atat de mica asa cum este cea a EERO un apartament sau o casa poate fi mai bine acoperita cu semnal decat orice dispozitiv de retelistica dezvoltat de catre Apple, Asus, Linksys sau orice alt mare producator de profil. Chiar si asa, acestia sustin ca intr-un spatiu mai mare ar fi nevoie de un pachet complet care sa cuprinda trei astfel de dispozitive, pretul lor total urmand sa se ridice la circa 300 de dolari. Am spune mult la prima vedere, dar rezultatul pe care il promite (inca nedovedit) ar putea fi un motiv in plus sa ne uitam la acest produs.

Dezvoltatorii proiectului promit de asemenea ca utilizatorul nu va fi nevoit deloc sa decupleze alimentarea sau sa reseteze dispozitivul, totul fiind realizat in mod automat, printr-un software special.

Sa zicem ca l-am cumparat si vrem sa il configuram. Ei bine, cum facem asta? EERO promite sa faca acest lucru foarte simplu. Practic se conecteaza cablul de Internet, apoi, prin intermediul conexiunii Bluetooth iti conectezi telefonul si apoi legi toate echipamentele la priza din casa. Iar ele vor comunica cu routerul in mod automat. Vei putea mai apoi sa ii setezi o parola si sa dai un nume retelei pentru a fi mai usor sa il identifici.
EERO nu va avea nevoie de update de firmwire pentru a functiona si mai bine, el conectandu-se automat in cloud de unde isi va descarca automat toate actualizarile.

Producatorii promit ca noul dispozitiv va schimba complet modul in care va functiona reteaua wireless din casa in viitorul apropiat si dau asigurari ca vom spune adio conexiunilor blocate si vitezei scazute la Internet. Cu un cost pe masura, dar asta va ramane de vazut.

Cauti un router performant? Ai de unde alege: eMAG , evoMAG sau SENSODAYS au oferte foarte bune la astfel de echipamente.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri