Apple a devenit prima companie listata la bursa care a depasit o valoare de piata de 700 de miliarde de dolari. Actiunile companiei americane au inchis sedinta de marti in urcare cu 1,9%, la 122,02 dolari pe unitate, relateaza Bloomberg si Financial Times.

Capitalizarea de piata a Apple se situa la 710,7 miliarde de dolari la inchiderea sedintei de tranzactionare de marti, dublu fata de valoarea de piata a competitorului Microsoft. Spre comparatie, Exxon Mobil, a doua mare companie listata la bursa din lume, avea o valoare de piata de 385,4 miliarde de dolari la inchiderea sedintei de marti a bursei din New York. Apple a atins o capitalizare de aproximativ 700 de miliarde de dolari si in timpul sedintei de tranzactionare din 25 noiembrie anul trecut, insa a inchis respectiva sedinta sub acest nivel, conform Mediafax.

Gigantul IT a castigat increderea investitorilor

Actiunile Apple au avansat pe fondul optimismului investitorilor in ceea ce priveste rezultatele financiare ale companiei, dupa ce, in luna septembrie a anului trecut, gigantul din domeniul IT a lansat doua modele de iPhone-uri cu ecran mai mare. Apple a inregistrat un profit record, de 18 miliarde de dolari, in primul trimestru al anului fiscal 2015 (octombrie-decembrie 2014), in urcare cu 38% fata de aceeasi perioada din 2013, in timp ce veniturile au avansat cu 30% la 74,6 miliarde de dolari fata de 57,6 miliarde de dolari.

Vanzarile de iPhone-uri din perioada octombrie-decembrie au avansat cu 46% comparativ cu acelasi interval din 2013, la numarul record de 74,5 milioane de unitati, peste asteptarile analistilor. care estimau ca Apple va livra 64,9 milioane de unitati. De asemenea, cifra este mai mare decat volumul de vanzari de iPhone-uri din intregul an fiscal 2011, cand Apple a livrat 72,3 milioane de unitati. De asemenea, increderea investitorilor a fost alimentata de anuntul directorului general Tim Cook din ianuarie, potrivit caruia livrarile de smartwatch-uri Apple vor incepe in luna aprilie. Apple Watch va avea un pret de pornire de 349 de dolari.

Citeste si:
Cel mai bogat rus a vandut participatia la Facebook pentru 525...
Cel mai bogat rus a vandut...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si