Desi proiectul Google Glass al gigantului IT american bate deocamdata pasul pe loc, exista totusi o nisa care profita din plin de aceasta tehnologie revolutionara. Industria constructiilor inoveaza, iar asta se vede atat prin aparitia recenta a imprimantelor gigant care pot construi o casa in mai putin de 24 de ore, dar si de aparitia noilor echipamente inteligente, care vor ajuta inginerii, constructorii si proiectantii sa isi desfasoare activitatea mult mai usor.

Vorbim desigur despre o noua incercare a companiei de dezvotare de solutii software 3Squared, care lucreaza la asa-numitele “wearables” cu aplicare si in domeniul constructiilor, care vor integra tehnologia disponibila din Google Glass (ochelarii inteligenti dezvoltati de Google) cu softul Autodesk BIM 360 Field.

Planurile 3Squared vin la numai cateva saptamani dupa ce Google a anuntat ca va renunta la suport si investitii in Google Glass, insa compania isi propune sa continue investitiile si cercetarile pentru a dezvolta o aplicatie compatibila cu echipamente inteligente precum Daqri Smart Helmet , care sa se poata integra cu usurinta cu programul Autodesk 360 Field.

“Faptul ca Google a renuntat la programul Glass este o stire trista, insa noi ne asteptam ca echipamentele de purtat tip wearables si care sa incorporeze o parte din tehnologia implementata in Google Glass sa creasca in 2015. Desi Glass poate fi considerat un proiect fara directie, echipamente inteligente precum castile din domeniul constructiilor sau cele folosite in domeniul proiectarii sa devina un nou standard pe viitor”, a declarat Tim Jones, director general in cadrul 3Squared, noteaza GlobalConReview.

Reprezentantul 3Squared, impreuna cu dezvoltatorii Autodesk lucreaza deja de mai bine de jumatate de an cu firme din Marea Britanie si din Europa si sustine ca s-au facut deja progrese pentru integrarea echipamentului hardware cu softul necesar.

Facebook si Microsoft au facut deja un pas in domeniul realitatii virutale

Vorbim, intr-adevar, tot de o tehnologie similara cu cea a realitatii virtuale, noua provocare a gigantilor din tehnologie. Asa se face ca atat Facebook, prin cumpararea Oculus Rift, cat si Microsoft, prin lansarea si prezentarea HoloLens si-au propus sa dezvolte noua tehnologie spre a o perfectiona si a-i reda aplicabilitate cat mai variata.

Ceea ce echipa 3Squared si-a propus este sa imbine tehnologiile si sa reuseasca sa vina in sprijinul proiectantilor si companiilor din domeniul constructiilor pentru a le fi mai usor sa analizeze eventualele riscuri, dar si cele mai bune optiuni pentru proiectul pe care il dezvolta compania.

Compania 3Squared are sedii in Sheffield si Londra si a fost infiintata in urma cu 10 ani de zile, fiind concentrata mai mult in zona de constructii si logistica in ultimii doi ani.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri