Pentru a colecta o despagubire de 12,8 milioane de dolari castigata intr-un proces impotriva unui hacker, compania AOL va sapa in gradina parintilor acestuia dupa rezerve de aur si platina ascunse de tanar acolo.

Compania AOL a castigat un proces deschis la o Curte din Virginia impotriva lui Davis Wolfgang Hawks, pe care l-a acuzat de a fi incalcat legile americane antispam, prin distribuirea unui numar foarte mare de mesaje nedorite abonatilor AOL.

Curtea din Virginia a dat castig de cauza companiei, dar invinuitul nu este de gasit pentru a se recupera despagubirea. Se zvoneste insa ca acesta ar fi cumparat, cu banii castigati de pe urma afacerii sale cu spam-uri, lingouri de aur si platina, pe care le-ar fi ingropat in diferite locatii.

Hawke a ajuns sa castige milioane de dolari din afacere, dar a ales sa traiasca extrem de modest, conducand o masina folosita si neavand nici un fel de proprietati imobiliare.

Compania AOL banuieste ca, inainte de a disparea fara urma, hackerul a ingropat lingourile in curtea parintilor sai. Desi Curtea din Virginia a aprobat misiunea de dezgropare a aurului de catre AOL, parintii lui Hakws nu sunt de acord cu masura.

Peggy Greenbaum, mama lui Hawks, a declarat: "Nu-mi pasa daca vor scotoci intreaga curte. Se vor face numai de ras. Doar Davis Hawks nu ar fi asa de prost incat sa ascunda aurul tocmai in curtea noastra. Fiul meu e plecat de mult".