Vertu are ca tinta clientii bogati, producand telefoane foarte scumpe realizate din aur, platina si placate cu diamante. "Momentan nu putem satiface toata cererea. Vanzarile au crescut de mai mult de doua ori. Speram ca acest ritm sa continue si anul viitor", a declarat directorul de marketing al Vertu, Chris Harris, cu ocazia unei conferinte de presa.

Harris a adaugat ca noul model de telefon mobil Vertu va fi pus in vanzare incepand cu luna viitoare si, conform estimarilor, va majora procentul de vanzari. Vertu nu prezinta detalii finaciare separat de firma Nokia, fiind inclusa in rapoartele diviziunii ce se ocupa de terminalele mobile.

in timp ce expertii se asteapta ca firma finlandeza sa vanda aproximativ 330 de milioane de telefoane in cursul acestui an la preturi in medie de 100 de euro (129 dolari) bucata, Vertu vinde "zeci de mii" de telefoane la preturi ce intrec patru mii de euro bucata, a declarat Harris.

"Nu vindem inca sute de mii de telefoane, dar acesta este unul din obiectivele noastre", a adaugat acesta. Vertu a beneficiat de pe urma cresterii economiei globale, ce a inregistrat cote cu mult peste media ultimelor decenii, dar exista semne conform carora aceasta expansiune a firmei poate fi incetinita, mai ales in zonele extrem de importante ale pietei de consum a Statelor Unite ale Americii.