Siemens, unul dintre cele mai mari nume in industria tehnologica la nivel global, a inaugurat noul centru de Reseach & Development (R&D) de la Cluj, in care vor lucra peste 200 de angajati, proiect care a necesitat o investitie de 4,5 milioane de euro.

Noul sediu al Evosoft din Cluj Napoca, parte a grupului Siemens, ocupa integral cladirea B a Liberty Technology Park Cluj, pe o suprafata de peste 3.000 de mp. Potrivit companiei, valoarea investiei reprezinta costurile aferente chiriei pe urmatorii cinci ani, costuri de amenajare si investitia initiala in infrastructura, insa nu include si cheltuielile cu viitorii angajati.

Pana in 2017, compania germana intentioneaza sa angajeze un numar de 210 de persoane, care vor lucra in proiecte globale de dezvoltare de software si produs pentru toate diviziile Siemens. Primii angajati ai centrului din Cluj al Siemens s-au mutat deja inca din vara anului trecut in noul sediu, atunci cand grupul si-a anuntat planurile din capitala Transilvaniei, iar in prezent numara circa 50 de angajati. Majoritatea pozitiilor deschise in Cluj sunt pentru dezvoltatori de software sau produs si testeri. Compania a mentionat ca primii angajati deja lucreaza la sediul din Liberty Technology Park, dar abia de acum urmeaza o etapa intensiva de recrutare pentru subsidiara Evosoft.

“Ceea ce dezvoltam in Romania nu este un angajament temporar. Angajamentul a fost luat in urma cu mai bine de 100 de ani, insa atentia noastra se indreapta spre viitor. Credem ca Romania este un mediu care stimuleaza inovatia si suntem aici pentru a investi in potentialul si talentul sau. Romania este un mediu foarte bun care stimuleaza inovatia. Incercam sa recrutam pe toate canalele – targuri de joburi, online – vrem ca pana la final de an sa ajungem la 120 de angajati la Cluj”, a declarat Georghe Costache, CEO al Siemens Romania.

Intrebat de wall-street.ro care sunt planurile de dezvoltare la nivel local, CEO-ul Siemens a precizat ca in 2015, pe langa inaugurarea centrului de R&D din Cluj, vor urma si mai multe etape de dezvoltare pentru companie la nivel local. “ Vrem sa dezvoltam centrul de cercetare din Brasov si sa crestem echipa cu inca 50 de angajati in acest an, dar planuim si o extindere a unei fabrici din Sibiu pe un nou amplasament. Cresterea centrelor de competenta este unul dintre principalele provocari ale grupului la nivel local. Romania arata din in ce mai mult cu un El Dorado. Romanii sau ambitiosi, numarul absolventilor de studii tehnice este ridicat, punctul forte al angajatilor fiind mai ales capacitatea de a vorbi limbi straine”, a mai spus Costache.

Centrul din Cluj Napoca este cea de-a patra locatie deschisa de Evosoft in regiune, dupa Germania, Ungaria si Turcia si urmeaza sa fie a treia ca marime dupa numarul de angajati, dupa pietele din Ungaria si Germania.

Siemens, afaceri de circa 140 mil. euro in 2014

Potrivit datelor companiei, afacerile Siemens la nivel local s-au ridicat anul trecut la 138 milioane de euro. Grupul german numara la nivel local circa 1.700 de angajati in patru fabrici din Sibiu si Duzias, care produc sisteme si componente pentru automatizari si aplicatii industriale, alaturi de patru centre de cercetare-dezvoltare (R&D) in domeniile IT si energie, localizate in Bucuresti, Brasov si Cluj-Napoca.

Cum arata sediul Siemens Evosoft din Cluj Napoca

Potrivit oficialilor Siemens, spatiul este dotat cu 5 sali de conferinte, 4 zone de lounge si relaxare si 4 bucatarii. Salile de conferinte sunt deopotriva sali de sedinta si spatii de munca individuala si concentrare.

Liberty Technology Park Cluj este un parc tehnologic ce reimagineaza fostul activ al fabricii Libertatea. Proiectul este dezvoltat de Fribourg Capital sub patronajul omului de afaceri Ion Sturza. Investitia pana in momentul actual a fost de peste 10 milioane de euro. Siemens detine alte doua centre IT in Romania, la Brasov, cu peste 300 de angajati.

Siemens Romania este una dintre cele mai importante companii de tehnologie din Romania. Activitatea grupului se concentreaza pe domeniile de activitat electrificarea, automatizarea, digitalizarea si sanatate. In cadrul companiei activeaza aproximativ 1.700 de angajati.

Potrivit informatiilor date publicitatii, grupul german Siemens aloca circa 5% din veniturile inregistrate de companie intr-un an centrelor de cercetare-dezvoltare din intreaga lume. Siemens are la nivel global peste 350.000 de angajati in domenii precum industrie, energie, sanatate sau infrastructura.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri